Zupa no svaigām skābenēm

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1kg cūkgaļas (manā gadījumā cūkgaļas
  • Šķiņķis)
  • Svaigas skābeņu lapas
  • 2 -3 vidēji kartupeļi
  • Burkāns
  • 4 olas
  • Zaļumi
  • Sāls

Pagatavošana

110 min.
  1. Cūkgaļu noskalo, sagriež mazākos gabalos, liek katlā un vāra kādas 30 minūtes, ik pa laikam noņemot putas. Šāda tipa zupai noteikti var izmantot arī žāvētu gaļu, ribiņas. Es šoreiz izvēlējos izmantot svaigu gaļu.
    Cūkgaļu noskalo, sagriež mazākos gabalos, liek katlā un vāra...
  2. Kamēr gaļa vārās un veidojas buljons, nomizo kartupeļus, burkānu. Kartupeļus sagriež nelielos kubiciņos, burkānu - ripiņās.
    Kamēr gaļa vārās un veidojas buljons, nomizo kartupeļus, bur...
  3. Kad pagājušas 30 min, un putas vairs neveidojas, katlā liek burkānus. Var pievienot nedaudz sāli. Vāra gaļu un burkānus vēl kādas 15 min.
    Kad pagājušas 30 min, un putas vairs neveidojas, katlā liek...
  4. Tikmēr mazākā katlā liek vārīties olas.
    Tikmēr mazākā katlā liek vārīties olas.
  5. Kad pagājušas 15-20 min, var pievienot arī kartupeļus. Zupu var vēlreiz pasālīt.
    Kad pagājušas 15-20 min, var pievienot arī kartupeļus. Zupu...
  6. Pa to laiku var noskalot skābeņu lapas un tās sagriezt atsevišķā traukā. Skābenes zupai pievieno TIKAI pašās beigās!
    Pa to laiku var noskalot skābeņu lapas un tās sagriezt atsev...
  7. Arī olas noteikti jau ir uzvārījušās un gatavas. Liek tās aukstā ūdenī, un pēc tam notīra, sakapā un arī liek atsevišķā traukā.
    Arī olas noteikti jau ir uzvārījušās un gatavas. Liek tās au...
  8. Zupu vāra līdz kartupeļi un burkāni ir gatavi.
  9. Kad jūt, ka drīzumā zupa būs gatava, izņem gaļu, liek to atsevišķā traukā, sagriež to smalkāk, un liek to atpakaļ katlā pie kartupeļiem un burkāniem.
    Kad jūt, ka drīzumā zupa būs gatava, izņem gaļu, liek to ats...
  10. Kad kartupeļi un burkāni ir pavisam mīksti var beidzot likt klāt sagrieztās skābenes + olas! Un plīti var izslēgt ārā. Skābenēm nav nepieciešams vārīties, tās pastāvot karstā ūdenī ļoti labi nogatavojas.
    Kad kartupeļi un burkāni ir pavisam mīksti var beidzot likt...
  11. Kad plīts izslēgta, pēc 5 min var liet zupu bļodā, liekot klāt krējumu, un pārberot pāri nedaudz zaļumu.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Sintija 2013. gada 20. oktobris 14:55
Gardi bez gala...vnk un veselīgi.
Lauma 2011. gada 28. aprīlis 12:59
Es šitā gatavoju nātru zupu!! Bet nātres pirms tam noplaucēju :)
zane 2011. gada 10. janvāris 18:33
zupa sanaaca lloti garda, turklaat,kad taa bij gandriiz gatava, pievienoju mazliet zzaaveeta spekka, kas deva lloti patiikamu piegarssu un protams, aromaatu!:)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas