Sākums > Receptes > Uzkodas

Mājas Jāņu siers

2010. gada 1. jūnijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
40 min
1. Uzkarsē pienu līdz aptuveni 95 grādiem, nepārtraukti maisot pievieno biezpienu. No biezpiena skābuma pamazām atdalās sūkalas. Ja tas nenotiek, var pievienot papildus skābumu – citronu sulu vai citronskābi (pavisam nedaudz).
2. Kad sūkalas pilnībā atdalījušās, maisīšanu un sildīšanu pārtrauc, nolej sūkalas un visu masu nokāš sietā.
3. Sajauc ķimenes un sāli.
4. Katlā izkausē sviestu.
5. Liek masu atpakaļ katlā, sajauc ar sviestu un ķimeņēm -sāli. Ja garšo, klāt var likt arī timiānu, baziliku vai citus garšaugus.
6. Karsē līdz masa kļūst viendabīga un staipīga, mazliet līdzīga gumijai. Ja karsēsiet mazāku laiku, siers būs irdenāks, ja ilgāku – cietāks.
7. Pēc tam masu ieklāj marlē vai dvielītī un liek ledusskapī zem sloga, piemēram šķīvja. Visabāk, ja šķīvis vai dvielītis, ko uzklājat virsū ir sarkanā krāsā – jo saka, ka tad siers labāk sanākot.
8. Lai gatavošanas prieks un labi garšo!
Uz augšu