Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mans mājas plovs ar cūkgaļu

2010. gada 1. jūnijs
Foto: TeddyWife
Izvēlas, kādā traukā gatavos plovu! Es šoreiz izvēlējos gatavot plovu pīlē, bet var izmantot arī pannu, katlu, galvenais, lai plovu pārāk nerautu klāt malām!
Pagatavošana
100 min
1. Noskalo cūkgaļu, sagriež nelielos kubiciņos un liek pīlē (vai pannā, katlā). Pirms gaļas likšanas pīlē, tās apakšā pielej nedaudz eļlas, bet pavisam nedaudz, lai mazliet noklājas. Kad gaļa salikta, pārkaisa pāri sāli, piparus un citas garšvielas. Lai gaļa būtu asāka, var pievienot čili piparus. Beigās pa virsu uzliek pāris piciņas sviesta, lai labāka garša un liek sautēties.
Foto: TeddyWife
2. Manis izvēlētās garšvielas.
Foto: TeddyWife
3. Gaļu sautē kādas 20 min., līdz šķidrums ir gandrīz pazudis un gaļa pīlē sāk apbrūnināties. Pie reizes var pievienot arī sagrieztus sīpolus un sautēt tos kopā ar gaļu (vēlāk tie arī paši apbrūnināsies).
Foto: TeddyWife
4. Kad gaļa ir nedaudz apbrūninājusies, pielej vārošu ūdeni.
Foto: TeddyWife
5. Pievieno rīsus. Es izmantoju divas paciņas rīsu.
Foto: TeddyWife
6. Kad rīsi ir pievienoti, ļaujam tiem sautēties kādas 30 - 40 min. Ik pa laikam pārliecinas, vai tur ir ūdens, kā arī, protams, apmaisa rīsus ar gaļu, lai nerautu klāt.
Foto: TeddyWife
7. Pēc 30 min. var sagriezt tomātus un pievienot tos rīsiem. Neaizmirst maisīt.
Foto: TeddyWife
8. Kad jūt, ka rīsi ir gandrīz jau gatavsi, var pievienot vienu buljona kubiciņu, lai garša būtu labāka, un pasautē vēl 5 minūtes, visu kārtīgi apmaisot!

Labu apetīti!
Foto: TeddyWife
Uz augšu