Mans mājas plovs ar cūkgaļu

4 1
Izvēlas, kādā traukā gatavos plovu! Es šoreiz izvēlējos gatavot plovu pīlē, bet var izmantot arī pannu, katlu, galvenais, lai plovu pārāk nerautu klāt malām!

Sastāvdaļas

  • 600-800 g cūkgaļas
  • 2 paciņas rīsu
  • Sviests
  • Eļļa
  • Ūdens
  • 1 neliels sīpols
  • 2 tomāti
  • Sāls
  • Pipari,
  • Citas garšvielas

Pagatavošana

100 min.
  1. Noskalo cūkgaļu, sagriež nelielos kubiciņos un liek pīlē (vai pannā, katlā). Pirms gaļas likšanas pīlē, tās apakšā pielej nedaudz eļlas, bet pavisam nedaudz, lai mazliet noklājas. Kad gaļa salikta, pārkaisa pāri sāli, piparus un citas garšvielas. Lai gaļa būtu asāka, var pievienot čili piparus. Beigās pa virsu uzliek pāris piciņas sviesta, lai labāka garša un liek sautēties.
    Noskalo cūkgaļu, sagriež nelielos kubiciņos un liek pīlē (va...
  2. Manis izvēlētās garšvielas.
    Manis izvēlētās garšvielas.
  3. Gaļu sautē kādas 20 min., līdz šķidrums ir gandrīz pazudis un gaļa pīlē sāk apbrūnināties. Pie reizes var pievienot arī sagrieztus sīpolus un sautēt tos kopā ar gaļu (vēlāk tie arī paši apbrūnināsies).
    Gaļu sautē kādas 20 min., līdz šķidrums ir gandrīz pazudis u...
  4. Kad gaļa ir nedaudz apbrūninājusies, pielej vārošu ūdeni.
    Kad gaļa ir nedaudz apbrūninājusies, pielej vārošu ūdeni.
  5. Pievieno rīsus. Es izmantoju divas paciņas rīsu.
    Pievieno rīsus. Es izmantoju divas paciņas rīsu.
  6. Kad rīsi ir pievienoti, ļaujam tiem sautēties kādas 30 - 40 min. Ik pa laikam pārliecinas, vai tur ir ūdens, kā arī, protams, apmaisa rīsus ar gaļu, lai nerautu klāt.
    Kad rīsi ir pievienoti, ļaujam tiem sautēties kādas 30 - 40...
  7. Pēc 30 min. var sagriezt tomātus un pievienot tos rīsiem. Neaizmirst maisīt.
    Pēc 30 min. var sagriezt tomātus un pievienot tos rīsiem. Ne...
  8. Kad jūt, ka rīsi ir gandrīz jau gatavsi, var pievienot vienu buljona kubiciņu, lai garša būtu labāka, un pasautē vēl 5 minūtes, visu kārtīgi apmaisot!

    Labu apetīti!
    Kad jūt, ka rīsi ir gandrīz jau gatavsi, var pievienot vienu...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Meitene 2016. gada 19. janvāris 00:27
Var arī parastos rīsus izmatot, tik janvāra pareizi, nevis jāpārvar, un tad nav putra, es taisu tikai no parastajiem, un nav putras
ANDRIS 2016. gada 16. janvāris 17:11
Izskatās vairāk pēc biezputras
silwers 2015. gada 15. novembris 17:25
..Gatavojot plovu..rīsus nekādā gadījumā(!!!!) nedrīkst maisīt..
Jo citādi sanak rīsu biezputra ar gaļu...Plovam jābūt irdenam!
Es vienmēr izmantoju tikai Basmati rīsus.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni