Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Šašliks "vulgaris" vai vienkārši nebija laika marinēt

2010. gada 31. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
45 min
1. Iekur grilu, mangali vai ko citu kas būs noderīgs gaļas cepšanai. Ņem karbonādi, griež ~ 2 cm biezās šķēlēs, ierīvē ar sāli un pipariem (garšvielu) un liek cepties, pa laikam apgrozot tā, lai gaļa nav jēla, bet ir vēl sulīga.
2. Kamēr gaļa cepas, sakapā zaļumus un ķiploku, ķiploku pēc iespējas smalkāk (ja kāds necieš ķiplokus, var nelikt, bet tad nebūs tā aromāta). Citronus pārgriež uz pusēm.
3. Kad gaļa gatava, ņem katru šķēli un sagriež mazākos gabalos(kados trīs) un liek traukā, uzber zaļumus ar ķiplokiem, uzspiež citrona sulu, var nedaudz uzbērt sāli (labāk sasulosies) un ik pa brīdim sakratot (kārtīgi), ļauj pasutināties.

Pēc ~ 15 min. gatavs lietošanai, gaļa sanāk sulīga garšīga un veselīga, un nemaz nevar pateikt ka gatavota bez marinēšanas.
4. P.S. Ja vairāk ēdāju, gaļu cep pa porcijām, liek traukā apzaļumo+citrons, sakrata, apsedz ar kādu dvieli vai pledu, kas nu ir pa rokai, lai ilgāk siltums uzglabājas. Tad liek klāt jauno cepienu, apzaļumo+citrons, sakrata utt., kamēr trauks pilns vai gaļa beidzas...

Lai labi garšo!
Uz augšu