Biezpiena sacepums ar apelsīnu mērci

3 1

Sastāvdaļas

  • 120 g biezpiena
  • 1 ola
  • 20 g Dansukker pūdercukura
  • 1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 15 g sviesta vai margarīna
  • 5 g mannas
  • 10 g rīvmaizes
  • Pēc vēlēšanās – rieksti un rozīnes
  • Mērcei
  • 1 sulīgs apelsīns
  • 50 ml Dansukker gaišā cukura sīrupa

Pagatavošana

45 min.
  1. Olas dzeltenumu saputo ar pūdercukuru, vaniļas cukuru un sviestu vai margarīnu.
  2. Biezpienu izberž caur sietiņu vai izmaļ caur gaļas mašīnu un sajauc ar sakulto masu.
  3. Pievieno mannu. Pēc vēlēšanās pievieno sakapātus riekstus vai nomazgātas, nosusinātas rozīnes.
  4. Masā iecilā saputotu olas baltumu.
  5. Veidni ieziež ar sviestu vai margarīnu un pārkaisa ar rīvmaizi.
  6. Masu izlīdzina veidnē, pārliek ar sviesta piciņām un cep cepeškrāsns vidējā daļā 180°C 30 - 35 minūtes.
  7. Sacepums ir gatavs, kad tas sāk atdalīties no veidnes malām.
  8. Apelsīnu nomazgā, norīvē miziņu un izspiež sulu. Sajauc miziņu un sulu ar gaišo sīrupu.
  9. Sacepumu pārlej ar apelsīnu mērci un pasniedz.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Iveta 2015. gada 21. jūlijs 14:08
klāt var likt citrona esenci, iznāk vēl garšīgāk. Rīvmaizes vietā var izmantot kukurūzas miltus (kurš nevar lietot glutēnu)
Anna 2013. gada 20. janvāris 21:36
Rozīņu vietā pievienoju cukādes, garšoja debešķīgi!
madara 2012. gada 10. marts 16:29
loti gards gardumins

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti