Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena sacepums ar apelsīnu mērci

2010. gada 31. maijs
Foto: Dansukker
Pagatavošana
45 min
1. Olas dzeltenumu saputo ar pūdercukuru, vaniļas cukuru un sviestu vai margarīnu.
2. Biezpienu izberž caur sietiņu vai izmaļ caur gaļas mašīnu un sajauc ar sakulto masu.
3. Pievieno mannu. Pēc vēlēšanās pievieno sakapātus riekstus vai nomazgātas, nosusinātas rozīnes.
4. Masā iecilā saputotu olas baltumu.
5. Veidni ieziež ar sviestu vai margarīnu un pārkaisa ar rīvmaizi.
6. Masu izlīdzina veidnē, pārliek ar sviesta piciņām un cep cepeškrāsns vidējā daļā 180°C 30 - 35 minūtes.
7. Sacepums ir gatavs, kad tas sāk atdalīties no veidnes malām.
8. Apelsīnu nomazgā, norīvē miziņu un izspiež sulu. Sajauc miziņu un sulu ar gaišo sīrupu.
9. Sacepumu pārlej ar apelsīnu mērci un pasniedz.
10. Labu apetīti!
Uz augšu