Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Paēdusī vēja zivs

2010. gada 31. maijs
Foto: Ugis Loditis
Pagatavošana
40 min
1. Lazanjas pannā ieliek foliju un liek iekšā vēja zivi panai uz rinki atstājot vidu tukšu. Vēderam jabūt uz aukšu! Apkaisa ar sāli un pipariem un vēderā saliek nedaudz sakapātas dilles un pētersīļus,
2. Tālāk sagriež burkānus nelielās ripiņās un ķiploku daiviņas rupjos gabaliņos un liek pilnu vēderu un vēlreiz dilles un pētersīļus pa virsu. Atlikušos burkānus izbārsta pannai pa vidu un pievieno rupji sagrieztus sīpolus, papriku, atlikušos ķiplokus tā, lai būtu vienā līmeni ar zivi.
3. Kamēr tas vis cepas, uzvāra kartupeļus un apvāra brokoli, sataisa mērcīti - krējumu ar daudz lociņiem un dillēm, sāli pēc patikas!
Tad kad liekas, ka zivs ar zalumiem ir gatava, uzber mazliet sieru un tad vēl mazliet, lai pacepās.
Un ko lai saku?

Labu apetīti!
Foto: Ugis Loditis
Uz augšu