Sākums > Receptes > Zupas

Ātrais gaspačo

2010. gada 29. maijs
Foto: jurka
Šī ir recepte tiem, kuriem apnikušas parastās aukstās zupas ar bietēm.
Pagatavošana
20 min
1. Sagatavo produktus.
Foto: jurka
2. Sākumā jāblanšē tomāti, tos aplej ar verdošu ūdeni un tad ātri atvēsina zem auksta ūdens.
Miziņa tad nāk pavisam viegli nost.
Foto: jurka
3. Visas sastāvdaļas jāsagriež samērā smalki.
Foto: jurka
4. No pipara jāizspiež ar nazi sēkliņas, jo papildus rūgtums nav mums vajadzīgs. Pipara marku gan nepateikšu, bet marinēts nopērkams veikalos un tiek bieži izmantots uz picām. Ja pipara nav, ieteiktu lietot tabasco mērci nedaudz, apmēram tējkaroti.
Foto: jurka
5. Visas sastāvdaļas liekam blenderī un aplejam ar 2 glāzēm tomātu sulas, apmēram 600 grami. Pievienojam sāli, piparus, 3 ēdamkarotes olīveļļas un izspiežam no citrona sulu.
Foto: jurka
6. Kopā sanāk glīts maisījums, ko vajag sablenderēt.
Foto: jurka
7. Kad masa samalta viendabīga, to var likt ledusskapī ievilkties, minimāli vajag stundu, bet labi, ja varam to atstāt uz nakti. Dekorē ar zaļumiem un pasniedz kopā ar grauzdiņiem, ja dikti karsts ir tajā dienā, tad var pievienot arī ledus gabaliņus.

Labu apetīti!
Foto: jurka
Uz augšu