Ātrais gaspačo

3 1
Šī ir recepte tiem, kuriem apnikušas parastās aukstās zupas ar bietēm.

Sastāvdaļas

  • 1 l tomātu sulas
  • 4 tomāti
  • 1 garais gurķis
  • 2 sīpoli
  • 1/2 citrona
  • 1 ņiprs pipars
  • Jūras sāls (dabīgi, Drogheria)
  • 4 piparu maisījums (Drogheria)
  • Olīveļļa

Pagatavošana

20 min.
  1. Sagatavo produktus.
    Sagatavo produktus.
  2. Sākumā jāblanšē tomāti, tos aplej ar verdošu ūdeni un tad ātri atvēsina zem auksta ūdens.
    Miziņa tad nāk pavisam viegli nost.
    Sākumā jāblanšē tomāti, tos aplej ar verdošu ūdeni un tad āt...
  3. Visas sastāvdaļas jāsagriež samērā smalki.
    Visas sastāvdaļas jāsagriež samērā smalki.
  4. No pipara jāizspiež ar nazi sēkliņas, jo papildus rūgtums nav mums vajadzīgs. Pipara marku gan nepateikšu, bet marinēts nopērkams veikalos un tiek bieži izmantots uz picām. Ja pipara nav, ieteiktu lietot tabasco mērci nedaudz, apmēram tējkaroti.
    No pipara jāizspiež ar nazi sēkliņas, jo papildus rūgtums na...
  5. Visas sastāvdaļas liekam blenderī un aplejam ar 2 glāzēm tomātu sulas, apmēram 600 grami. Pievienojam sāli, piparus, 3 ēdamkarotes olīveļļas un izspiežam no citrona sulu.
    Visas sastāvdaļas liekam blenderī un aplejam ar 2 glāzēm tom...
  6. Kopā sanāk glīts maisījums, ko vajag sablenderēt.
    Kopā sanāk glīts maisījums, ko vajag sablenderēt.
  7. Kad masa samalta viendabīga, to var likt ledusskapī ievilkties, minimāli vajag stundu, bet labi, ja varam to atstāt uz nakti. Dekorē ar zaļumiem un pasniedz kopā ar grauzdiņiem, ja dikti karsts ir tajā dienā, tad var pievienot arī ledus gabaliņus.

    Labu apetīti!
    Kad masa samalta viendabīga, to var likt ledusskapī ievilkti...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

anna 2011. gada 1. jūnijs 13:15
to aso piparu ņemt labāk marinētu vai svaigu? un cik apmēram maksā burciņa marinētu aso piparu?
andis 2011. gada 15. maijs 17:17
viss jau būtu labi,bet precīzāk varētu... cik gb vai g tomātu,cik litru sulas,vienu garo gurķi (to pēc bildes noprotu) lai arī ir bildes pievienotas tomēr vajag konkrētus daudzumus zināt,it sevišķi tādam kurš taisa pirmo reizi! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas