Ābolu un siera kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • 15 sadrupināti cepumi, vēlams no rupja maluma miltiem (Digestive). Var izmantot cepumus "Selga" vai auzu pārslu cepumus
  • 2 ēdamkarotes Dansukker niedru cukura "Demerara"
  • 50 g sviesta vai margarīna
  • 4 paskābi āboli
  • 4 ēdamkarotes Dansukker niedru cukura "Demerara"
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 25 g sviesta vai margarīna
  • 250 g svaigā siera ("Filadelfijas", "Kārums" vai tml.)
  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes niedru cukura "Demerara"
  • 1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • Rotājumam
  • 150 ml saldā krējuma
  • Pēc vēlēšanās - laims vai citrons

Pagatavošana

25 min.
  1. Sadrupina cepumus un izkausē taukvielas. Sajauc cepumu druskas, taukvielas un niedru cukuru. Ievieto izveidoto masu kūkas formā ar atdalāmu apakšdaļu.
  2. Nomizo ābolus un izgriež serdes. Sagriež ābolus daiviņās. Daiviņas apcep taukvielu, niedru cukura un kanēļa maisījumā. Uzliek daiviņas uz kūkas pamatnes.
  3. Sakuļ krējumu putās kopā ar niedru cukuru un vaniļas cukuru. Uzmanīgi iejauc svaigo sieru putukrējumā. Pārlej maisījumu āboliem un ieliek kūku aukstumā.
  4. Saputo rotājumam izmantojamo krējumu. Izņem kūku no formas un uzliek uz tās mazas piciņas putukrējuma. Ja vēlas, var rotāt ar sarīvētām laima vai citrona miziņām.
    Saputo rotājumam izmantojamo krējumu. Izņem kūku no formas u...

Komentāri

Aija 2013. gada 31. decembris 09:31
Izcla. un nav jācep, nav vajadzīgs arī želantīns. Biju pārsteigta cik labi sanāca un labi turējās kopā!
eva 2012. gada 12. marts 14:28
Nepiedegs, ja necepsi pārāk ilgi, tikai tā, lai tie būtu mīksti.
eva 2011. gada 4. augusts 00:08
kā apcept ābola daiviņas tajā masā? uz pannas, vaitad nepiedegs?

izskatās ļoti garšīgi.. :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize