Vasaras torte ar zemenēm

4 1

Sastāvdaļas

  • 6 olas
  • 400 ml cukura
  • 2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 600 ml kviešu miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 125 ml verdoša ūdens
  • Pildījumam
  • 500 ml saldā krējuma
  • 50 ml pūdercukura
  • 1 /2 l zemeņu
  • Rotājumam
  • 300 ml saldā krējuma
  • 1 l zemeņu

Pagatavošana

50 min.
  1. Sakarsē krāsni līdz 175°C. Ieziež un izkaisa ar miltiem cepamo pannu.
  2. Olas un cukuru sakuļ baltās, irdenās putās.
  3. Sajauc kopā miltus, cepamo pulveri un vaniļas cukuru un uzmanīgi pievieno olu un cukura putām.
  4. Pielej ūdeni. Izklāj mīklu uz cepamās pannas un cep krāsns vidusdaļā apmēram 15–20 minūtes. Ar kociņu pārbauda, kā kūka izcepusies. Ļauj atdzist.
  5. Sagriež kūku divās daļās tā, lai viena daļa ir 2/3 liela, bet otra – 1/3 liela. Mazāko daļu sagriež vēl divās daļās - lielākā un mazākā.
  6. Sakuļ kopā pildījuma krējumu un pūdercukuru. Saspaida zemenes un pievieno putukrējumam.
  7. Uzliek vislielāko kūkas gabalu uz trauka, kas izklāts ar kūku papīru. Pārklāj pāri pildījumu. Uzliek nākamo pēc lieluma gabalu pirmā gabala vidū un pārklāj pāri pildījumu. Uzliek vismazāko gabalu un pārklāj atlikušo pildījumu.
  8. Sakuļ rotājumam domāto krējumu un ar garnētāju uzklāj uz kūkas putukrējumu. Rotā ar zemenēm.

Komentāri

Ieva Tuce 2012. gada 8. maijs 19:37
kur tas ūdesn jālej, mīklai klāt?
Annija Godīga 2010. gada 1. jūlijs 14:56
Šī ir ideāla recepte!:))
Bija ļoti garšīgi!:))

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize