Ķirbja - tomātu aukstā mērce

4 1
Ķirbja - tomātu aukstā mērce
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 700 g ķirbja
  • 1 tomāts
  • 5 daiviņa/s ķiploka
  • 1 sīpols
  • 1.5 citrona sulaa
  • 3 ēd. k. olīveļļas
  • 1 tējk. malta kumīna
  • 1 tējk. paprikas pulvera
  • 1/4 tējk. ingvera pulvera
  • 1/4 tējk. karija pulvera
  • 2 ēd. k. tomātu pastas
  • 1 šķipsna/s kajenes piparu
  • Sāls pēc garšas
  • Cukurs pēc garšas
  • Zaļumi

Pagatavošana

60 min.
  1. Ķirbi nomizo, sagriež kubiņos. Tomātu noplaucē, noņem miziņu un tā pat sagriež.
  2. Pannā uzkarsē eļļu viegli apcep sīpolus un pusi no ķiploku daudzuma. Pievieno ķirbi un sautēt 10 minūtes.
  3. Pieliek visas sausās garšvielas un vēl sautēt 2-3 minūtes. Tad pievieno tomātu pastu, tomātu, sāli un cukuru. Sautē līdz ķirbis ir gatavs.
  4. Masu atdzesē, sablenderē, beigās pievieno atlikušos ķiplokus un citronu sulu. Pirms pasniedz mērci pievieno zaļumus. Mērce lieliski garšo ar dārzeņiem un kukurūzas čipsiem.

    Lai labi garšo!
    Masu atdzesē, sablenderē, beigās pievieno atlikušos ķiplokus...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas