Fiksā aukstā zupa "slinkais krabītis"

3 1
Kolekcijas: Veģetārās
Šī recepte radās pilnīgi nejauši. Gribējās aukstā zupa, bet dikti nebija laika un gribēšanas vārīt olas un kartupeļus. Nolēmu, ka gan jau tajās krabju nūjiņās arī ir iekšā kaut kas, kas var aizstāt olas un desas. Bez ikdienišķajiem kartupeļiem pa reizei arī var labi iztikt... kefīra un buljona daudzumu katrs var variēt pēc savas patikšanas. Vienkārši, ātri un atspirdzinoši!

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 2 vidējas vārītas bietes
  • 10 -12 krabju nūjiņas
  • 1 liels svaigs gurķis
  • 4 vārīti kartupeļi (ļoti labi var bez tiem arī iztikt)
  • Kārtīga sauja ar lociņiem
  • Dilles svaigas vai žāvēts (kādas nu ir)
  • Kāda meža ķiploka lapiņa
  • 0.5 l salātu kefīra
  • 0.5 l atdzesēta dārzeņu buljona (var arī no kubiņa pagatavot kāds nu garšo)
  • 3 ledus kubiņi
  • Sāls

Pagatavošana

30 min.
  1. Bietes nomizo un sarīvē. Kartupeļus un gurķi nomizo, sagriež diezgan smalkos salmiņos (var arī rīvēt, tad zupa būs "tumīgāka"). Sasmalcina krabju nūjiņas, lociņus un dilles, meža ķiploku un citus zaļumus, kas nu pašam tīk. Visu liek bļodā un uzber drusku sāli, samaisa. Sajauc salātu kefīru ar buljonu vai ūdeni, pieliek drusku sāli, izmaisa. Pārlej visu bļodas saturam un samaisa. Iemet dažus ledus kubiņus, lai zupa nezaudē savu aukstumu...:) Vismaz kādas 15 min. ļauj ievilkties. Ja ir vairāk laika - var pagaidīt kādu stundu ieliekot ledusskapī. Pasniedz ar apgrauzdētu graudu maizīti vai kliju radziņiem.

Komentāri

Gundars 2011. gada 4. augusts 15:21
Fiksa gan tā zupiņa sanāca! Interesanti vai ēdāji, pa to stundu, pie ledusskapja piketu netaisīja?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas