Vista saldskābā mērcē

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg vistas filejas
  • 6 daiviņas ķiploka
  • 2 ēd. kar. kartupeļu vai kukurūzas cietes
  • 1 ola
  • 1 tējk. malta ingvera
  • Sāls pēc garšas
  • Eļļa cepšanai
  • Mērcei
  • 7 ēd. kar. Dansukker gaišā "Muscovado" cukura. Tā vietā var izmantot arī niedru cukuru "Demerara"
  • 7 ēd. kar. baltvīna etiķa
  • 10 ēd. kar. tomātu mērces
  • 1 tējk. dzeltenā karija

Pagatavošana

50 min.
  1. Ķiploku sasmalcina. Vistas fileju sagriež strēmelēs un sajauc ar ķiploku, cieti, ingveru un olu. Pārkaisa ar saļi. Atstāj iemarinēties uz 10-20 minūtēm.
  2. Pagatavo mērci, sajaucot kopā visas mērces sastāvdaļas un vārot uz mazas uguns 20 minūtes.
  3. Vistu pa vienai strēmelei apcep lielā eļļās daudzumā un nosusina.
  4. Apceptās strēmeles pārlej ar gatavo mērci un sautē 1 minūti.
    Apceptās strēmeles pārlej ar gatavo mērci un sautē 1 minūti.

Komentāri

IevaS 2010. gada 2. decembris 18:00
Lieliska recepte! Jau sen meklēju īsto saldskābās vistas recepti, nevis vienkārši ceptu vistu ar Spilvas Ķīnas mērci.

Taisīju vairāk, lielam cilvēku pulkam un pievienoju mērcei ceptus sīpolus, sarkano papriku un sēnes. Lai iebiezinātu mērci, pievienoju nedaudz aukstā ūdenī iemaisītas kartupeļu cietes.

Fantastiski!! Visi bija sajūsmā, sakot ka labāk kā restorānā! :) Paldies!
eliina_g 2010. gada 13. septembris 13:24
mērcīte sanāca diezgan pabieza, bet garšo labi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni