Rabarberu-ķirbju kūka

2010. gada 24. maijs
Foto: Irēna Lauriņa
tiku pie liela un garda ķirbja gabala un ,tā kā ir rabarberu laiks, nolēmu tos abus kaut kā apvienot.. tā ir kūka ar variāciju iespējām, vēlāk var likt saldskābus ābolus, plūmes... pēc katra gaumes
Pagatavošana
50 min
1. Sagatavotā apaļā tortes formā ieklāj smilšu mīklu plānā kārtā (ar maliņām), nedauz apcep cepeškrāsnī pie 180 grādos,(lai ir gaiši brūna), tad uzber uz pamatnes smalki sagrieztus rabarberus + nedaudz cukura + sīki sagrieztas plūmes, nākamā kārta - rīvēts ķirbis.
2. Visu pārlej ar maisījumu - sakultas olas + krējums + karoba pulveris +nededaudz cukura un cep, kamēr virskārta stingra. Var uzkaisīt pirms cepšanas kokosa skaidiņas un mīklai sākumā piejaukt nedaudz auzu pārslu -būs kraukšķīgāka.
3. Lai labi garšo!
Uz augšu