Sākums > Receptes > Pamatēdieni

plaša profila sautējums

2010. gada 12. maijs
Foto: jurka
Pagatavošana
60 min
1. Kā jau norāda nosaukums - sautējumam nav galvenās sastāvdaļas un tas tiek taisīts no tā, kas ir pa rokai konkrētajā reizē. Lai arī ēdiens pieļauj variācijas, vienmēr būs vajadzīgs kāposts, burkāns sīpols un gaļa, pārējo var piedomāt.
Foto: jurka
2. Kā jau parasti, nākas sākt ar nepatīkamāko un visu nomazgāt nomizot un sagriezt. No pašu dārza ņemtos jaunos baklažānus parasti nemizoju, bet šoreiz to darīju, jo mazums kādi holēriķi lielveikalā to apcilājuši.
Foto: jurka
3. Kad smagākais darbs izdarīts.
4. Sagatavojam Lielo sautējumu katlu un pannu ar eļļu, visupirms sāku ar gaļas apcepšanu uz lielas liesmas, lai nedaudz apbrūninās. Cepot klāt pievienoju čillī mērci un sāli ar pipariem.
Foto: jurka
5. Kad gaļa apcepta to pārvieto uz sautējamo katlu un lai viņa tur silst uz mazas uguntiņas savā sulā. Tikām jāliek uz pannas kāposts, lai to mazliet apceptu un tas sakristos tilpumā.
Foto: jurka
6. Kad tas ir noticis, kāpostus pievieno gaļai un liek uz pannas cepties sīpolus, kad sīpoli metās dzelteni, tad viņiem pievieno burkānus un turpina apcept. Ja gaļai un kāpostiem jau aptrūcies sulas, kurā sautēties, tad šobrīd var pieliet mazliet ūdens, bet burtiski glāzi, lai šķidruma nebūtu par daudz.
Foto: jurka
7. Kad sīpoli un burkāni labi apcepušies, tos pievieno pamat saturam katlā, pievieno arī sagriezto baklažānu un kartupeļus, tagad laiks pielikt atkal sāli un piparus, asumiņam var iemest katlā arī kādu Ungāru piparu.
Foto: jurka
8. Visu vajag tik apmaisīt un ļaut lēnām sautēties, Pēc 20 min pievieno tomātus un atkal visu samaisa.
Foto: jurka
9. Vēl pēc 30 minūtēm virums ir gatavs. Tas ir tad, kad gaļa un kāposti ir mīksti.
Foto: jurka
Uz augšu