Sākums > Receptes > Deserti

Banānu vēsais saldums ar zemeņu mērci

2010. gada 6. maijs
Foto: Margarita
Ziemā, kad bija auksts, neaizgāju uz skolu, taču gribējās kaut ko gardu nobaudīt. Pagatavoju tieši šo desertu. Viss garšoja brīnišķīgi, neskatoties uz to, ka ārā bija 20 grādi mīnusos.
Pagatavošana
12 min
1. Ogas, pūdercukuru un citrona sulu saputo viendabīgā mērcē.
2. Banānus nomizo un gareni pārgriež uz pusēm, liek šķīvī kopā ar saldējumu.
3. Visu pārlej ar sagatavoto zemeņu mērci. Rotā ar pūdercukuru un mandeļu plāksnītēm.
4. Kad miksē mērci, klāt var pievienot arī saldo krējumu. Tā mērce garšo līdzīgi zemeņu putukrējumam.
Uz augšu