Gardā šokokūka franču gaumē

3 1
Viegli un ātri pagatavojama kūka, ko ik pa laikam baudu arī ikdienā.

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • Kūkai
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 200 g sviesta
  • 3 olas
  • 200 g cukura
  • 300 g miltu
  • Rīvmaize
  • Glazūrai
  • 30 g sviesta
  • 4 ēd.k. kakao
  • 4 ēd.k. cukura
  • 5 ēd.k. piena

Pagatavošana

50 min.
  1. Kūka:
  2. šokolādi un taukvielas uz lēnas uguns izkausē. Olas un cukuru saputo stingrās putās, iemaisa miltus, pievieno šokolādi. Visu samaisa viendabīgā mīklā.
  3. Mīklu lej ieziestā un ar rīvmaizi izkaisītā noņemamo malu veidnē (dieametrā apmēram 26cm).
  4. Cep krāsnī 175° temp. 30 minūtes.
  5. Kad izņem laikā, tai jābūt nedaudz mitrai. To var pārbaudīt, iedurot kūkā, piemēram, zobu bakstāmo kociņu. Nepieciešams, lai tā nedaudz atdziest.
  6. Glazūra:
  7. sviestu, kakao, cukuru un pienu uz lēnas uguns karsē līdz viss kļūst viendabīgs. Lej pāri kūkai.
  8. Var pagaidīt kamēr tā atdziest. Var rotāt ar riekstiem.

Komentāri

Marta 2013. gada 24. jūlijs 10:45
Cik cilvēkiem paredzēta???
Ilona Tuca 2010. gada 12. jūlijs 17:04
Garsiiga kuuka un vienkaarsi pagatavojama!
Dace 2010. gada 6. maijs 09:03
ĻOOOTIII garšīga kūka!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize