Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Gardā šokokūka franču gaumē

2010. gada 5. maijs
Foto: Margarita
Viegli un ātri pagatavojama kūka, ko ik pa laikam baudu arī ikdienā.
Pagatavošana
50 min
1. Kūka:
2. šokolādi un taukvielas uz lēnas uguns izkausē. Olas un cukuru saputo stingrās putās, iemaisa miltus, pievieno šokolādi. Visu samaisa viendabīgā mīklā.
3. Mīklu lej ieziestā un ar rīvmaizi izkaisītā noņemamo malu veidnē (dieametrā apmēram 26cm).
4. Cep krāsnī 175° temp. 30 minūtes.
5. Kad izņem laikā, tai jābūt nedaudz mitrai. To var pārbaudīt, iedurot kūkā, piemēram, zobu bakstāmo kociņu. Nepieciešams, lai tā nedaudz atdziest.
6. Glazūra:
7. sviestu, kakao, cukuru un pienu uz lēnas uguns karsē līdz viss kļūst viendabīgs. Lej pāri kūkai.
8. Var pagaidīt kamēr tā atdziest. Var rotāt ar riekstiem.
Uz augšu