Franču šokolādes kūka

2010. gada 5. maijs
Foto: Margarita
Pagatavošana
50 min
1. Kūka: šokolādi un taukvielas uz lēnas uguns izkausē. Olas un cukuru saputo stingrās putās, iemaisa miltus, pievieno šokolādi, samaisa viendabīgā mīklā. Mīklu lej ieziestā un ar rīvmaizi izkaisītā noņemamo malu veidnē (apmēram 26cm diametrā). Cep krāsnī 175° temp. 30 minūtes.
2. Kad ta ir gatava, iekšpusē tai jābūt nedaudz mitrai. To var pārbaudīt, iedurot ar zobu bakstāmo kociņu. Kūkai jāpadziest.
3. Glazūra: sviestu, kakao, cukuru, pienu kausē uz lēnas uguns līdz brīdim, kad viss kļūst viendabīgs. Pēc tam lej pāri kūkai.
4. Kūku var pārkaisīt ar riekstiem.
Uz augšu