Liellopa maltās gaļas rullīši bekonā ar zaļumu mērci

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg maltas liellopa gaļas
  • 0.8 g žāvētas cūkgaļas krūtiņas
  • 2 vidēji lieli sīpoli
  • 100 g baltā galda vīna
  • 100 g kausētā siera
  • 1 ēd. k. pikantas piedevas gaļai
  • 1 ēd. k. ķimeņu
  • Sāls - pēc garšas
  • Mērcei:
  • 250 g majonēzes "Gardi gan"
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • Dilles
  • Lociņi
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sīpolus smalki sagriež, pievieno malto gaļu, kausēto sieru, ķimenes, garšvielas gaļai, sāli un vīnu. Iegūto masu samīca viendabīgā masā.
  2. Sagriež krūtiņu šķēlēs vismaz 12 cm garas un 5 cm platas līdz 2 mm biezas.
  3. Samīcīto gaļas masu ar ēdamkaroti ņem no bļodas un liek uz bekona šķēlēm tā, lai sarullējot bekona malas drusciņ pārklājas. Kad rullītis gatavs gaļas masu uzmanīgi iespiež aizpildot rullīti tā, lai tas nevērtos valā, un liek uz cepešpannas ar ''savienojuma'' vietu uz leju.
  4. Cep cepeškrāsnī 140 grādu temperatūrā aptuveni 45 min, līdz bekons paliek apetelīgi brūngans.
    Cep cepeškrāsnī 140 grādu temperatūrā aptuveni 45 min, līdz...
  5. Pasniedz kopā ar kartupeļiem un zaļumu mērci. Traki garšīgi, ja tiek visam papildus uztaisīti skābu kāpostu un sīpolu salāti, bet tas jau ir cits stāsts :)

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Evija 2015. gada 25. marts 09:42
Loti garsiigi,taisu sos jau vairaakkaart!
Dace 2012. gada 8. janvāris 23:36
Kaut kas savādāks - labā nozīmē:)
Īstenībā - ātri un super garšīgi!!!
Māris O 2010. gada 4. maijs 22:38
Jābūt ļoti garšīgi, piektdien vai sestdien pameiģināšu!!!
Garšīga holesterīna deva!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni