Sākums > Receptes > Deserti

Kēkss ar žāvētām plūmēm

2010. gada 25. aprīlis
Foto: Arita Cimermane
Pagatavošana
60 min
1. (Recepte atjaunota 2018. gada 3. martā)

Žāvētas plūmes nomazgā un patur trauciņā ar ūdeni, lai paliek mīkstākas.
Foto: Arita Cimermane
2. Izkausē margarīnu katliņā uz mazas uguns.
Foto: Arita Cimermane
3. Pievieno miltus, kam piesijāts cepamais pulveris, kurkuma (zeltītai nokrāsai). Ar koka karoti masu samaisa, kamēr visi milti ir iemaisīti.
Foto: Arita Cimermane
4. Masa izskatās līdzīgi smilšu mīklai.
Foto: Arita Cimermane
5. Kamēr margarīns un milti atdziest, citā traukā iesit 4 olas un samiksē ar mikseri uz lēna ātruma vai sakuļ ar roku. Olām pievieno cukuru, vanilīna cukuru, šķ. sāls. Sakuļ viendabīgā masā.
Foto: Arita Cimermane
6. Iegūtajai masai pievieno iepriekš pagatavoto margarīna un miltu maisījumu. Lēnām iecilā vienu otrā, var divreiz lēni pāriet ar mikseri.
Foto: Arita Cimermane
7. Masai jāsanāk vidēji biezai.

Pievieno smalki sakgrieztas žāvētas plūmes (vai arī rozīnes, žāvētas aprikozes).
Foto: Arita Cimermane
8. Iepilda mīklu iepriekš ar margarīnu iziestā cepšanas formā.
Kēksu cepj 170 grādos aptuveni 50 min.
9. Labi garšo karsts ar pienu vai atdzesēts ar kafiju!
Foto: Arita Cimermane
Uz augšu