Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lasis ar lielajiem siera grauzdiņiem un zaļajiem salātiem

2010. gada 23. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Cepts lasis ir ātri pagatavojams, un savienojumā ar nesen atklātajiem Klondaikas megagrauzdiņiem veido interesantas un garšīgas vakariņas. Salāti un vīns piedevās obligāti :)
Pagatavošana
30 min
1. Lasi sagriež 3 - 4 gabalos, apber ar sāli, pipariem, ļauj lai ievelkas.
Foto: Receptes.lv
2. Tad liek uz cepampapīra un cep krāsnī 210 grādos 20 minūtes, pēc tam 5 minūtes grila režīmā apbrūnina.
Foto: Receptes.lv
3. Gatavam lasim uzspiež citrona sulu pēc izvēles.
4. Kamēr lasis cepas, formas maizes visam kukulītim nogriež garozu.
5. Sagriež maizi 1.5x1.5 cm stabiņos, kas ir visas formas maizes garumā.
6. Cep uz karstas pannas, eļļu nežēlojot, apber ar garšvielām un sāli, pēc gaumes (der arī vegeta).
7. Seko līdzi, lai nepiedeg un apgriež uz otru pusi.
8. Kad grauzdiņi gatavi, pārkaisa smalki sarīvētu sieru, kurš ātri izkūst un grauzdiņus ņem nost no pannas (siera vietā var uzbērt rīvētu ķiploku, būs dievīgi ķiploku grauzdiņi).
Foto: Receptes.lv
9. Saplēš zaļos salātus gabaliņos un kārto uz plakana šķīvja.
Foto: Receptes.lv
10. Pa virsu uzber sagrieztu tomātu un gurķi.
Foto: Receptes.lv
11. Smalkās ripiņās sagriež sīpolu un sniega bumbas jeb fetas sieru, kārto uz šķīvja pa virsu salātiem.
12. Pārkaisa ar zaļajām garšvielām un uzsmidzina eļļas/balzamiko etiķa maisījumu attiecībā 4:1.
13. Klāt dzer atdzesētu balto vīnu.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu