Sākums > Receptes > Zupas

Siera zupa ar dārzeņiem un vistu (foto recepte

2010. gada 6. aprīlis
Foto: Viesturs Meijers
Šī ir zupa, kuru es šad tad gatavoju dažādās variācijās. Tā parasti sanāk tik garšīga, ka es nevaru likties mierā, kamēr neesmu izēdis visu katlu. Šī foto recepte ir tapusi, lai parādītu šo zupu mana bloga lasītājiem un tagad arī Tev, receptes.lv lasītājam. Īsā saite uz šo recepti manā blogā - http://wp.me/Fmbz ... Lai labi garšo!
Pagatavošana
50 min
1. BRĪDINĀJUMS: Šī zupa var izraisīt nopietnu atkarību!
2. Vistu sagriežam gabaliņos, apsmērējam ar sinepēm un tā atstājam uz dažām minūtēm, kamēr darīsim citas lietas.
3. Ielejam katlā ūdeni, piešķiļam plīti. Nomizojam, sagriežam burkānus un kartupeļus, liekam tos katlā ar ūdeni.
4. Uzkarsējam pannu, un apcepam vistu uz ātras uguns. Kad vista apcepta, to pa taisno no pannas metam iekšā katlā.
Foto: Viesturs Meijers
5. Sagriežam un pievienojam 1/2 vidēja izmēra puravu.
Foto: Viesturs Meijers
6. Kad viss jau kādas 10 minūtes ir pavārījies, pieliekam brokoļus. Ja esi nopircis svaigu brokoli, ieteicams to sākumā paturēt atsevišķā traukā verdošā ūdenī (pamokam brokoļa iemītniekus, ja tādi gadījumā ir), kā arī sadalīt puķītēs, kas būtu pietiekami maza izmēra, lai pēc tam nebūtu problēmu tās ēst ar karoti. Zupa tomēr..
Foto: Viesturs Meijers
7. Sarīvējam virs katla ķiploka daiviņu, tīri smaržai, un vāram vēl kādas 10 minūtes. Var pievienot arī sāli vai kādu buljona kubiņu, taču ar šo neiesaku aizrauties, jo sāls būs arī kausētajā sierā.
8. Visbeidzot, pievienojam kausēto sieru. Ar 1/2 paciņu pilnīgi pietiek, tomēr tas atkarīgs no katla izmēra. Sieru izmaisām, līdz zupa iegūst dzeltenu krāsu.
Foto: Viesturs Meijers
9. Ar rokām saplēšam pētersīļus, varam arī pievienot kādu no savām iecienītākajām garšvielām un zupa gatava!
Foto: Viesturs Meijers
10. Labu apetīti!
Uz augšu