Maltās gaļas un kartupeļu kārtojums

5 1

Sastāvdaļas

  • 750 g liellopa maltās gaļas
  • 1 liels sīpols, sakapāts
  • 1 daiviņa ķiploka, saspiesta
  • 2 burkāni, sagriezti šķēlītēs
  • 2 ēd. k. miltu
  • 250 ml liellopa buljona (2 kubiciņi uz 250ml ūdens)
  • 2 ēd. k. sakapātu pētersīļu
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • 2 ēd.k. eļļas
  • Kartupeļu un puravu biezenim:
  • 900 g mizotu kartupeļu
  • 2 palieli puravi, pārgriezt uz pusēm gareniski un tad sakapāti
  • 60 g sviesta
  • 150 ml silta piena

Pagatavošana

60 min.
  1. Kartupeļu un puravu putrai:
  2. Kartupeļus sagriež 4 dāļās un liek vārošā ūdeni un vāra ap 12. min, pievieno puravus, turpina vārīt vēl kādas 5 min. vai līdz kartupeļi mīksti, nokāšs ūdeni.
  3. Mīca kartupeļus un puravus, klāt pievieno sviestu un pienu, mīca, līdz viss viendabīgs. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  4. Apcep malto gaļu, nolej taukus un atliek malā. Tajā pašā pannā apcep sīpolu un ķiploku, kad tie mīksti, pievieno burkānus un apcepto gaļu, kārtīgi apmaisa. Pievieno miltus, kārtīgi iemaisot gaļā. Tad pievieno buljonu, pētersiļus, sāli, piparus - samaisa. Uzliek vāku un pasutina 5 min.
  5. Liek gaļu karstumizturīgā traukā, izlīdzina. Pa virsu liek kartupeļu puravu biezeni, arī izlīdzina. Liek cepties krāsnī (200 grādos) uz 30 min. Izņemot no krāsns, noliek uz 5 min. atlaisties.
  6. Pasniedz ar krējumu.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

denija 2014. gada 19. oktobris 14:14
sis ir loti labs, Lietuviesi loti mil, nelieku malto galu bet gan zabetus gabalinjus ari loti gardi :)
shuutais 2012. gada 15. novembris 14:52
Labais :) veel nebiju liidz galam uztaisiijis un sapratu ka buus gardi :)
un jaa puravu gan neliku :) tas man negarsho...
kristine 2011. gada 12. maijs 20:28
vispar puravus neliek un klat vel liek pie maltas galjas zirnus un kad nosedz ar kartupelu biezputru tad var uzkaisiit sieru kad tuvojaas gatavs.vispar dzivoju uk un lasot so recepti gribejaas pasmaidiit jo sis ir anglu tradicionalais ediens kas saucaas Cottage Pie;)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni