Sākums > Receptes > Pamatēdieni

žāvētas vistu kājiņas

2010. gada 5. aprīlis
Foto: jurka
Pagatavošana
240 min
1. Visupirms derētu ieplānot laiku, kad vistas labāk gatavot, jo marinādei vajadzētu ļaut iedarboties vismaz divas diennaktis, lai garša noturīgāka. Un pirkt vienāda lieluma vistas gabalus, jo vienlaicīgi žāvējot gan stilbus gan spārnus nekas labs nesanāks, jo grūtāk izkontrolēt.
Foto: jurka
2. Pirmais un nepatīkamākais, sīpolu un ķiploku mizošana un griešana, kaut ar asarām acīs, bet nu to izdarīt vajag.
Foto: jurka
3. Nu un tālāk jau viss vienkāršāk, jākārto trauciņā, kur paredzēts visu marinēt, pa kārtām, vista -> garšvielas -> un sīpoli ar ķiplokiem.
Foto: jurka
4. Un tā līdz trauciņš pilns
Foto: jurka
5. Tālāk atliek uztaisīt vēl ūdens, etiķa un čillī mērces maisījumu asumiņam. Parasti to daru tā, ka ieleju bļodiņā ūdeni un leju klāt etiķi un ik pa brīdim pagaršoju, kad garša palikusi jau stiprāka nekā būtu patīkami, tad arī pietiek. Klāt kādas 2 ēdamkarotes aso mērci un gatavs.
Foto: jurka
6. Ar to atliek apliet vistu tā lai nosedz, manā gadījumā nedaudz par mazu bija trauciņš priekš tāda apjoma, tāpēc nesanāca nosegt. Virsū slogu un var likt ledusskapī vai pagrabā uz vismaz 48h, bet var arī ilgāk. Ja nav slinkums, tad var vistu diennaktī reizi pacilāt un samaisīt sastāvdaļas.
Foto: jurka
7. Pēc tam atliek vien likt žāvētavā un kurināt to ar mitru alksni, dzert alu un gaidīt. Šeit pie nelielas temperatūras žāvēšana aizņēma apmēram četras stundas. Bet nu katrs jau pa savam iemanījies žāvēt, gatavas tad, kad izskatās jau labi un iegriežot ar nazīti pie kaula nav sarkanums redzams.
Foto: jurka
8. Nu un lūk arī galarezultāts.
Foto: jurka
Uz augšu