Sniega olas ar vaniļas krēmu un pralinē

5 1

Sastāvdaļas

  • 4 olu baltumi
  • 30 g Dansukker pūdercukura
  • 1 tējk. Dansukker vaniļas cukura
  • 2 l ūdens
  • 25 g Dansukker baltā cukura
  • Šķipsniņa sāls
  • Vaniļas krēmam:
  • 4 olu dzeltenumi
  • 500 ml piena
  • 125 g Dansukker baltā cukura
  • 1.5 ēd. k. Dansukker vaniļas cukura
  • Pralinē:
  • 50 g mandeļu pārslu
  • 2 ēdamk. Dansukker pūdercukura
  • Dekorēšanai:
  • 2 ēd. k. Dansukker zeltainā cukura sīrupa

Pagatavošana

30 min.
  1. Sāk ar vaniļas krēmu. Katliņā sajauc olu dzeltenumus, pienu un cukuru un vāra uz lēnas uguns, līdz sabiezē. Iemaisa vaniļas cukuru. Noņem no ugums un noliek atdzist.
  2. Pralinē: sausā pannā ieber mandeļu pārslas, pārkaisa ar pūdercukuru un uz lēnas uguns maisa, līdz pārslas un cukurs sāk veidot karameli.
  3. Sniega olām saputo olu baltumus stingrās putās. Sajauc pūdercukuru ar vaniļas cukuru un iecilā saputotajos olu baltumos. Katliņā ielej ūdeni, pieber sāli un uzvāra.
  4. Izmantojot divas ēdamkarotes, veido olas no olu baltumu masas un liek ūdenī. Pēc vienas minūtes apgriež tās uz otru pusi un vāra vēl 2 minūtes. Izņem no ūdens un noliek uz papīra dvieļa, lai nožūst.
  5. Sadala vaniļas krēmu četrās seklās bļodiņās. Virsū liek olas un pralinē. Apsmidzina ar cukura sīrupu.
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti