Siera kūka ar kondensēto pienu

5 1

Sastāvdaļas

  • Pamatam
  • 75 g cepumu (piemēram, Selga, bez pildījuma un piedevām)
  • 40 g sviesta
  • 25 g Demeraras cukura
  • Virskārtai
  • 400 g krējumsiera ar zemu tauku saturu
  • 200 g kondensētā piena ar cukuru
  • 150 ml saldā krējuma
  • 1 citrona sarīvēta miziņa un sula

Pagatavošana

1 min.
  1. Sāc ar pamatu. Cepumus sastrādā ar blenderi līdz rīvmaizes konsistencei vai ieliec tos polietilēna maisiņā un sadauzi smalkās drumstalās, piemēram, ar mīklas rulli. Izkausē sviestu un pielej klāt sasmacinātajiem cepumiem. Pieber cukuru un visu labi samaisi. Masu liec iekšā biskvīta veidnē (ar noņemamām malām 23 cm diametrā). Izlīdzini un ar karoti piespied. Liec ledusskapī, kamēr gatavo siera masu. Gatavo siera masu. Liec krējumsieru bļodā un izmaisi, lai tas kļūst mīkstāks. Iemaisi tajā citronu miziņu un sulu. Pēc tam iekul sierā kondensēto pienu, līdz masa ir viendabīga, un iecilā uzputotu saldo krējumu. Uzlej uz sagatavotā cepumu pamata, izlīdzini un liec ledusskapī un atdzesē, kamēr kūka ir kļuvusi stingra (vislabāk atstāj uz nakti). Pasniedz. Ar nazi atbrīvo kūkas malas no veidnes. Tad, uzmanīgi attaisot veidnes malas, noņem tās nost. Uzliec uz plakana trauka vai paliktņa. Dekorē ar augļiem un nedaudz pūdercukura.

Komentāri

monta 2013. gada 17. jūnijs 17:23
Cik liela kūka no šīs receptes apmēram sanāk?
ilze 2013. gada 26. janvāris 19:11
es sieram veel pievienoju biezpienu kas sajaukts ar saldo kreejumu,tad sieru nevajag tik daudz,vai arii kuuka sanaak lielaaka!loti garsigi
Maija 2012. gada 28. maijs 17:10
Paldies par recepti.
bet varu piekrist citiem komentāriem, ka cepumus un sveistu nākamreiz ņemšu vairāk, lai pamatā biezāka kārta. Iegāzu arī 200ml putukrējumu un nedaudz vairāk par pusi iebiezināto pienu. Nākamreiz gāzīšu visu bundžiņu un pa virsu prasījās ogu mērce - zemeņu bija kā reiz. Arī pievienoju 1 ēdamkaroti želatīna, teišu, varēja pat būt vairāk.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize