Lieldienu „šarlote

4 1

Sastāvdaļas

12 porcijas
  • Biskvīta mīklai:
  • 3 olas
  • 200 g Dansukker baltā cukura
  • 120 g kviešu miltu
  • 1 ēd. k. Dansukker vaniļas cukura
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 30 ml verdoša ūdens
  • Biskvīta rullīšu pildījumam:
  • 200 ml saldā krējuma
  • 100 ml aprikožu ievārījuma
  • Kūkas pildījumam:
  • 1 skārdene (800ml) konservētu persiku
  • 600 ml saldā krējuma
  • 6 želatīna plāksnītes vai 15 g graudainā želatīna
  • 75 g Dansukker baltā cukura

Pagatavošana

60 min.
  1. Olas un cukuru sakuļ, līdz masa kļūst gaisīga.
  2. Miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri samaisa un iecilā sakultajā olu masā. Pievieno verdošo ūdeni.
  3. Cepamo plāti pārklāj ar cepamo papīru un ieziež papīru ar eļļu. Mīklu uzlej uz plāts un izlīdzina. Cep cepeškrāsns vidū 250°C apmēram 5 minūtes.
  4. Tad izceptajam biskvītam pārkaisa nedaudz baltā cukura un izliek biskvītu uz cepamā papīra.
  5. Saldo krējumu saputo stingrās putās un iecilā ievārījumā. Izlīdzina pildījumu uz biskvīta, visu sarullē.
  6. Ruleti sagriež plānās šķēlītēs un izvieto tās uz cepamformas dibena un gar sānu malām. Ieteicama kūkas cepamforma apmēram 26 cm diametrā.
  7. Persikus noskalo aukstā ūdenī, notecina lieko šķidrumu un sagriež plānās šķēlītēs, ko izkārto formā virs biskvīta šķēlēm.
  8. Želatīna plāksnītes vai graudaino želatīnu uzbriedina ūdenī apmēram 5 minūtes.
  9. Katliņā ielej saldo krējumu un cukuru, uzvāra un turpina vārīt 1 minūti. Maisījumam pievieno uzbriedināto želatīnu. Nedaudz atdzesē un tad pārlej formā.
  10. Atdzesē kūku, līdz pildījums sastingst.
  11. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize