Lieldienu smilšu mīklas cepumi

5 1

Sastāvdaļas

  • 250 g kviešu miltu
  • 50 g sasmalcinātu mandeļu
  • 150 g Dansukker „Farīna” cukura
  • 1 ēdamk. Dansukker vaniļas cukura
  • 1 ola
  • 150 g sviesta vai margarīna
  • Pildījumam:
  • 200 g augstas kvalitātes baltās vai piena šokolādes
  • 50 g sviesta vai margarīna
  • Dekorēšanai:
  • 300 g Dansukker baltā pūdercukura vai Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
  • 15 ml izkausēta margarīna vai augu eļļas
  • 30 ml ūdens vai augļu sulas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sajauc visas mīklas sastāvdaļas. Ieliek mīklu plastmasas maisiņā vai aptin ar pārtikas plēvi un atdzesē ledusskapī vismaz 30 minūtes.
  2. Apkaisa darba virsmu ar miltiem un izrullē mīklu 2-3 mm biezumā.
  3. Izspiež vai izgriež no mīklas figūriņas un liek tās uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
  4. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apmēram 15 minūtes. Atdzesē istabas temperatūrā. Cepumus sadala divās daļās.
  5. Uz lēnas ugums izkausē sviestu vai margarīnu, pievieno sadrupinātu šokolādi un ļauj, lai izkūst. Atdzesē apmēram stundu, tad ar mikseri sakuļ atdzesēto masu. Uzklāj to pusei cepumu, tad otru pusi cepumu viegli uzspiež pirmajiem virsū.
  6. Sajauc dekorēšanai paredzētās sastāvdaļas un dekorē cepumus, izmantojot savu fantāziju.
  7. Padoms. Cepumus var pasniegt arī bez pildījuma. Dažos cepumos var izspiest caurumus un izmantot cepumus kā piekarināmas Lieldienu dekorācijas.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Anna 2016. gada 19. marts 21:05
joeti labi un vienkārši
gundega 2015. gada 18. aprīlis 20:20
Es miiklai liku bruuno cukuru, sanaaca loti, loti garsiigi, dekoreejaam vienkarsi ar sokoladi un krasainajaam bumbinaam! palies, noteikti iesaku :)
Kristīne 2012. gada 6. aprīlis 20:44
Man ļoti patika gan ideja par formām, gan mīklA!Sanāca pat ļoti labi un galvenais ļoti vienkārši.. Taisīju gan bez pildījuma, bet vienalga sanāca ļoti labi..
Lieldienu prieks visai ģimenei!

PALDIES! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize