Sākums > Receptes > Deserti

Cepts saldējums ar armanjaka plūmēm plānā lapu mīklā/1 pers

2005. gada 3. maijs
Foto: Juris Sapožņikovs
Pagatavošana
1 min
1. 3 Uzvāri 2 glāzes ūdens, ieliec maisiņus ar melno tēju, paturi 5 min., izņem ārā.
2. 3 Pieliec plūmes, cukuru, kanēļa standziņu un citrusaugļu miziņas. Uzvāri, tad uz lēnas uguns maigi vāri 5 min. Kad atdziest, pielej armanjaku.
3. 3 Izklāj lapu mīklu, vidū liec armanjaka plūmes un virsū saldējumu, apsmērē malas ar sviestu un ietin saldējumu mīklā, izveidojot "paciņu".
4. 3 Cep dziļā eļļas peldē 160 grādu temperatūrā 2 minūtes
Uz augšu