Profitroļi

4 1

Sastāvdaļas

  • Milti 490g
  • Margarīns 245g
  • Melanžs 735g
  • Sāls 5g
  • Ūdens 440g
  • Iznākums 1kg

Pagatavošana

50 min.
  1. Gatavo plaucēto mīklu. No konditorejas maisiņa caur gludu caurulīti, kuras diametrs 8-10 mm uz nedaudz ietaukotas plāts 2-2.5 cm attālumā vienu no otras izspiež mīklas lodītes, kuru diametrs ir 1 cm, cep 180 - 190 grādos. Atdzesētos profitroļus pasniedz ar buljonu.

Komentāri

Dace Sprukte 2010. gada 31. marts 12:37
Plaucētā mīkla.
Ūdeni, sāli un sviestu uzvāra katliņā. Katliņā intensīvi iemaisa visus miltus. Kad masa viendabīga, bez kunkuļiem un uz katliņa dibena ir balta kārtiņa, katliņu var ņemt nost. kad plaucējums atdzisis, mīklā pa vienai iemaisa olas. Mīklai jābūt bieza krējuma konsistences, biezi jātek no karotes, spīdīgai.
Dace Sprukte 2010. gada 31. marts 12:33
Melanžs ir saldēts olu maisījums.
dace B. 2010. gada 30. marts 21:56
Kā tad gatavo plaucēto mīklu?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti