Ātrie siera cepumi - kliņģerīši/10 pers

4 1

Sastāvdaļas

  • Produkti 1000 g mīklas 700 g cepumu
  • Siers "Holandes" 300 g
  • Sviests 300 g
  • "Vegeta" 1 tējk
  • Ķimenes 1 tējk
  • Vai
  • Sarkanā paprika, malta tējk. gals
  • Ūdens 1 ēdk
  • Olas dzeltenums 1 gb
  • Milti 400 g + 100 g
  • Ola 1 gb

Pagatavošana

1 min.
  1. Kā pagatavot:
  2. Sviestu saputo, tad tam pievieno ūdeni, olas dzeltenumu, "Vegetu" un, ja vēlas, ķimenes vai maltu sarkano papriku.
  3. Saputotam sviestam pievieno miltus un smalki sarīvētu sieru, mīklu ātri samīca un noliek aukstumā uz 2 stundām uzbriest.
  4. Tad siera mīklu sadala lodītēs ~ 50 g svarā, no katras izveltnē aukliņu, ko saloka kliņģerītī.
  5. Kliņģerīšus pārsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī pie 1600-1800 C līdz gaiši dzeltenbrūnai krāsai. Siera kliņģerīši labi garšo pie tējas, kafijas, buljona.

Komentāri

ieva 2011. gada 27. februāris 16:15
garshigi cepumi, bet pie tadas temteraturas tak metalu var kauset, nevis cepumus cept:) labi saprotu,ka kljuda droshi ka vien, bet tik un ta smiekliigi:) un garshiigi:))))
sonja 2011. gada 20. februāris 01:34
Temperatuura gan shkjiet milziiga... :D
Mana kraasninja gan taadu karstumu nevilks.. jaapaliek bez cepumiem... ak...
Iveta Bietaga 2010. gada 26. februāris 17:10
Uztaisiiju, taiiju visaadas forminjas, ne tikai klingeriishus, tiesham atri un garshigi :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize