pavasara ieskandināšana ar šašliku

5 1

Sastāvdaļas

  • Kakla karbonāde
  • Sīpoli
  • Sojas mērce
  • Etiķis
  • Sāls, cukurs, pipars

Pagatavošana

30 min.
  1. Kalendārī viedi vīri sarakstījuši, ka sācies pavasaris, sniegs gan aizvien vēl ir līdz... vārdu sakot ļoti dziļi, bet aukstums vairs nav tik liels un var jau palēnām atklāt gaļas sezonu. Te, lūk, viena mana receptīte, kas tiek izmantota jau gadiem un cilvēkiem allažiņ garšojis (vai arī viņi ir liekuļi, kas ar patiesību negribēja mani sāpināt).
    Kalendārī viedi vīri sarakstījuši, ka sācies pavasaris, snie...
  2. Pagatavošana: Visupirms sagriežam gan gaļu gan arī sīpolus un kārtojam marinējamajā traukā. Liekam gaļu, apkaisām ar sāli, piparu un mazliet cukura, tad iet sasmalcinātais sīpols un tad uz sīpola mazliet uzlejam sojas mērci, ja ļoti svarīgs ir estētiskais baudījums, tad uz uzlietās sojas mērcis uzliekam atkal pāris sīpolus, savādāk, ja uzliks gaļu, tad viņa stipri iekrāsojas no mērces. Un tā kārtojam, kamēr traucinš pilns.
    Pagatavošana: Visupirms sagriežam gan gaļu gan arī sīpolus u...
  3. Sīpola/gaļas attiecību es parasti izvēlos aptuveni 0,7kg pret kilogramu gaļas, bet nu sīpols nekādā gadījumā nevar būt par daudz.
    Sīpola/gaļas attiecību es parasti izvēlos aptuveni 0,7kg pre...
  4. tātad vajag uztaisīt etiķa/ūdens maisījumu, kam būs jāpārklāj mūsu sagatavotā gaļina. Daru es to vienkārši, ieleju bļodiņā galda etiķi un šauju klāt vārītu ūdeni un garšoju ik pa laikam, ja garša paliek jau patīkama un vairs nav dikti stipra, tad maisījums gatavs un to var liet uz gaļas virsū.
    tātad vajag uztaisīt etiķa/ūdens maisījumu, kam būs jāpārklā...
  5. Nu un tālāk vajag pamarinēt kārtīgi, parasti cenšos taisīt tā, lai vismaz 24h gaļa paspēj samarinēties, tas vajadzīgs, lai garša paliek izteiktāka un gaļa mīkstāka.
  6. Tālāk jau atliek vien vērt gaļu uz iesmiem un likt uz oglēm. Ieteiktu izmantot tieši iesmus un likt gaļu blīvi, jo tā iespējams gaļu izcept kārtīgi, bet saglabāt sulīgumu, restes un citi nieki lai paliek vistu stilbiem un tādām lietiņām.
  7. Vēl šo recepti lieliski var papildināt, ja pieliekam klāt krietnu bunti ar dillēm, feini iet kopā ar soju.
    Vēl šo recepti lieliski var papildināt, ja pieliekam klāt kr...

Komentāri

Leila 2011. gada 19. jūnijs 18:04
Es šasliku apsmērēju ar majonēzes un sinepju maisījumu. Atstāju kādu laiciņu ievilkties. Vēlāk aplejot ar alu un ļaut ievilkties pāris diennakti. Saku,ļoti garšīgi.
ināra 2010. gada 11. jūnijs 10:03
cik cilvēku,tik recepšu un tik gaumes - katram sava. der izmēģināt dažādas,gan jau atradīsies kas pašam labāk tīkama
jennka 2010. gada 5. aprīlis 22:15
uh tiiii

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni