Vistas filejas - puravu mērce ar medus un brendija garšu

3 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 3 vistas filejas krūtiņas
  • 0.5 neliela purava
  • 0.4 tējk. asās paprikas pulvera
  • 2 ēd.k. miltu (ar kaudzīti)
  • 1 daiviņa ķiploku
  • 2 ēd.k. skābā krejuma (ar kaudzīti)
  • 2 ēd.k. brendija
  • Eļļa
  • 2 lauru lapas
  • Verdošs ūdens
  • Sāls, pipari
  • 0.5 vistas buljona kubiņu
  • 1 tējk. medus

Pagatavošana

30 min.
  1. vistas fileju sagriež nelielos kubiņos;
  2. uz pannas uzkarsē eļļu (apmēmam 8 ēdk.)
  3. vistu viegli apcep, tā lai gaļa būtu balta, ne vairāk;
  4. pievieno tievos gredzenos sagrieztus puravus, tievās plāksnītēs sagrieztu ķiploku, cep 5-7 min uz lēnas uguns, tā lai puravi ir gandrīz mīksti, pāris reizes viegli apmaisot;
  5. pievieno sarkano aso papriku, sadrupinātu buljona kubiņu, cītīgi apmaisa, cep 1-2min;
  6. apkaisa ar miltiem, uzmanīgi maisa, līdz milti savienojās ar esošo eļļu, ja milti vietām balti(neizkusuši), un eļļas par maz, pievieno nedaudz eļļas;
  7. nelielās devās lej klāt verdošu ūdeni, un nepārtraukti viegli maisa, līdz miltu un ēļas maisījums ir izšķīdis ūdenī, pievieno ūdeni, līdz mērce kļūst tekošas konsistences;
  8. uz lēnas uguns vārot, turpina maisīt, līdz mērcei ir viendabīga massa (japievērš uzmanība, lai maisīšanas procesā puravi paliktu daudzmaz strēmelēs)
  9. pievieno brendiju, medu, krejumu, apmaisa;
  10. vāra 3 min.;
  11. pievieno lauru lapas, vāra 5min uz lēnas uguns;
  12. pēc 5 min, atstāj ievilkties uz 7-10min, pēc tam lauru lapas izņem;
  13. pēc garšas pievieno melnos svaigi maltos piparus, sāli;
  14. pasniedz ar vārītiem makaroniem.
  15. PS gatavošanas laikā mērci garšojot, mērces garšā jabūt ne sāļai, ne piparotai, uzsvaram jabūt uz puraviem, medu, krejumu un brendija smaržu!

Komentāri

Māris Bondarenko 2010. gada 7. aprīlis 18:39
Superīgi, vienigi puravi pazuda.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni