Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Veģetārie tīteņi ar rīsiem un burkāniem

2010. gada 13. marts
Foto: Kristine Garina
Pagatavošana
50 min
1. Kāpostgalvu novāra, lai lapas ir mīkstas.
2. Pildījums:
3. Rīsus novāra.
4. Sīpolus griež lielos gredzenos, cep uz pannas olīveļļā.
5. Burkānu sagriež ripiņās un pievieno sīpolu gredzeniem.
6. Kad sīpoli un burkāni apcepušies, pievieno vēl uz rupjas rīves sarīvētu burkānu, 4 daļās sagrieztus cherry tomātus. Pievieno sāli, piparus pēc garšas. To visu lēni sautē zem vāka aptuveni 10 min.
7. Mērce:
8. Sīpolus smalki sakapā, apcep olīveļļā, pievieno sasmalcinātu ķiploku, smalki sakapātus tomātus. Sāli, piparus. Pievieno tomātu pastu, pielej dāsni ūdeni, un visu vāra 15 min, lai izveidojas mērce.
9. Kāpostu lapās tin 1/2 rīsu un 1/2 saceptā pildījuma. Satītos tīteņus saliek cepešpannā, aplej ar mērci (lai tīteņi pilnībā ir nosegti) un sautē cepeškrāsnī 30 minūtes.
10. Labu apetīti!
Uz augšu