Sākums > Receptes > Deserti

Vasaras ogu salāti

2010. gada 13. marts
Foto: Evija Balode
Pagatavošana
15 min
1. Zemenes sagriež nelielos kubiciņos, atstājot vienu zemeni dekorēšanai.
2. No ķiršiem izņem kauliņus, sagriež tos uz pusēm, divus ķiršus (zariņā) atstāj dekorēšanai.
3. Jāņogas nomazgā un sajauc kopā ar zemenēm un ķiršiem vienā traukā, atstājot pāris jāņogas dekorēšanai.
4. Nomazgā avenes (kazenes) un piejauc jau izveidotajam maisījumam, atstājot pāris avenes dekorēšanai.
5. Ērkšķogas nomazgā, pārgriež mazos gabaliņos un iemaisa pie salātiem. Vēl iemaisa meža zemenes, ja tādas ir.
6. Deserta traukā malas nosmērē ar putukrējumu (saldējumu) ieliek ogu salātus un pa virsu vēlreiz uzliek putukrējumu vai saldējumu. Dekorē ar ķirsi, jāņogām, zemeni, avenēm. ;)
7. Lai labi garšo!!!
Uz augšu