Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildītās kartupeļu pankūkas

2010. gada 8. marts
Foto: jurka
Pagatavošana
30 min
1. Sākumā skumīgākā daļa, proti, mizošana.
Foto: jurka
2. Tālāk ņem prastāko padomjlaiku rīvi un tupeņus sarīvēju. Pēc tam smalkos gabaliņos sagriezto sīpolu rūpīgi iejauc maltajā gaļā un pievieno piparus, sāli neliek, to uzberu tikai beigās gatavai pankūkai, bet tas nu katra paša gaumē. Sarīvētajiem kartupeļiem arī nebūt nevajag ne olas, ne arī miltus, vienkārši sarīvēts kartupels ir pats garšīgākais.
Foto: jurka
3. Tālāk nāksies atločīt piedurknes un iesviedrēt paduses, jo nākas darboties tempā, ja grib cept uzreiz uz divām pannām.
4. Uz sakarsētas pannas liek plānā kārtiņā kartupeļus, un tiem pa vidu ieliek pļocku ar malto gaļu, ko izlīdzina plānā kārtiņā pa pankūku ar ēdamkaroti, kad tas izdarīts, tad liek virsū atkal kārtiņu ar kartupeļiem.
Foto: jurka
5. Tādā veidā apcep no abām pusēm līdz ir zeltainas palikušas, iesaku arī uz apcepšanās beigām uz brīdi uzmest vāku pannai, lai labāk iekšpuse izcepās :)
Foto: jurka
6. Nu a tālāk uz šķīvja virsū, krējumu klāt, apbirdināt ar sāli un aiziet.
Foto: jurka
7. Labu apetīti!
Uz augšu