Ābolmaize

2010. gada 6. marts
Foto: Kristīne Kļaviņa
Pagatavošana
60 min
1. Olas sakuļ ar glāzi cukura, pievieno miltus un kefīru. Mīklu sakuļ, lai tā nebūtu ne šķidra, ne cieta.
Foto: Kristīne Kļaviņa
2. Mīklu atpūtina un tikmēr nomizo un sagriež ābolu šķēlītēs.
3. Tad lej mīklu veidnē un liek plītī cepties uz 5 min, lai tā mazliet sacietē.
Foto: Kristīne Kļaviņa
4. Ņem ārā un izkārto ābolu šķēlītes. Pārkaisa pāri cukuru un liek cepeškrāsnī.
5. Cep apmēram 20 min, pēc tam pārbauda vai mīkla nav šķidra, ja ir, tad nedaudz vēl pacep.
Foto: Kristīne Kļaviņa
6. Kad gatava, tad klāj virsū krējumu, uzkaisa cukuru un kanēli.
7. Liek cepties vēl uz 5 min. Cepšanas ilgums atkarīgs no grādiem un veidnes.
8. Lēti un garšīgi.
9. Labu apetīti! :)
Uz augšu