Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas fileja ķīniešu gaumē

2010. gada 4. marts
Foto: Laura Šmite
Pagatavošana
60 min
1. Izveido marinādi - sajauc 2 ēd.k.kartupeļu miltu, 1 tējk. melno malto piparu, 2 ēd.k.sojas mērces un 100 ml ūdens.
2. Vistas gaļu sagriež strēmelēs tādā virzienā kā iet šķiedras un sajauc kopā ar marinādi. Ar roku maisa tiktāl kamēr ūdens ir iesūcies gaļā.
3. Sīpolus uz pusēm un pusapļos (tajā virzienā kā aug saknes).
4. Burkānus nomizo un sagriež 3-4cm garos gabalos tad uz pusēm un pēc tam sagiež strēmelītēs,
5. Papriku iztīra un sagriež plānās strēmelītēs
6. Selerijas zariņus sagriež šķēlītēs
7. Ingveru, ķiploku, čili smalki sagriež (atsevišķos trauciņos).
8. Pannā uzkarsē eļļu un apcep vistu. Kad tā balta to ieliek dziļā bļodā.
9. Tajā pašā pannā cep dārzeņus sekojošā secībā - sīpoli, burkāni, paprika, selerija, ingvers, čili. Pievienojot katru jaunu dārzeni jāpievieno arī nedaudz sāls.
10. Pievieno gaļu, ko samaisa ar dārzeņiem.
11. Pievieno 2 ēd.k. sojas mērces un 60ml austeru mērces, labi samaisa.
12. Pievieno baziliku (rupji sakapātu) un ķiploku. Kad jūt, ka sāk smaržot ķiploks ņem nost no plīts.
13. Pasniedz kopā ar rīsiem.
14. Labu apetīti!
15. P.S. Ar šādu daudzumu pietiek 6 porcijām.
Uz augšu