Vistas fileja ķīniešu gaumē

3 1

Sastāvdaļas

  • 5 vistas filejas
  • 1 liela paprika
  • 2 lieli burkāni
  • 3 sīpoli
  • 3 zariņi selerijas zaļumu
  • 70 g ingvera saknes
  • 1 -3 čili pipari (atkarībā no tā cik asu vēlamies)
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 200 g bazilika
  • Kartupeļu milti
  • Sojas mērce
  • Austeru m dārzeņusērce (veikalos austrumu stendos)
  • Melnie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

60 min.
  1. Izveido marinādi - sajauc 2 ēd.k.kartupeļu miltu, 1 tējk. melno malto piparu, 2 ēd.k.sojas mērces un 100 ml ūdens.
  2. Vistas gaļu sagriež strēmelēs tādā virzienā kā iet šķiedras un sajauc kopā ar marinādi. Ar roku maisa tiktāl kamēr ūdens ir iesūcies gaļā.
  3. Sīpolus uz pusēm un pusapļos (tajā virzienā kā aug saknes).
  4. Burkānus nomizo un sagriež 3-4cm garos gabalos tad uz pusēm un pēc tam sagiež strēmelītēs,
  5. Papriku iztīra un sagriež plānās strēmelītēs
  6. Selerijas zariņus sagriež šķēlītēs
  7. Ingveru, ķiploku, čili smalki sagriež (atsevišķos trauciņos).
  8. Pannā uzkarsē eļļu un apcep vistu. Kad tā balta to ieliek dziļā bļodā.
  9. Tajā pašā pannā cep dārzeņus sekojošā secībā - sīpoli, burkāni, paprika, selerija, ingvers, čili. Pievienojot katru jaunu dārzeni jāpievieno arī nedaudz sāls.
  10. Pievieno gaļu, ko samaisa ar dārzeņiem.
  11. Pievieno 2 ēd.k. sojas mērces un 60ml austeru mērces, labi samaisa.
  12. Pievieno baziliku (rupji sakapātu) un ķiploku. Kad jūt, ka sāk smaržot ķiploks ņem nost no plīts.
  13. Pasniedz kopā ar rīsiem.
  14. Labu apetīti!
  15. P.S. Ar šādu daudzumu pietiek 6 porcijām.

Komentāri

janinen 2012. gada 29. septembris 19:31
Ļoti laba recepte, viss sanāca garšīgi. Ieviesu savas korekcijas - viens čili un maza buntīte ar baziliku. Trīs čili ir daudz par daudz, tāpat kā 200.g. baziliks.
Baiba 2011. gada 18. augusts 00:37
es izmantoju sho recepti bez ingvera un chili,sanaaca vienalga ljoti garshiigi.. vieniigi iesaku buut uzmaniigaakiem ar saali,ja izmantojat sojas meerci,kurai ir jau saals pievienots... ;)
labu apetiiti!
silapuuce 2011. gada 10. aprīlis 15:18
Kaut arī mājās nebija paprikas un austeru mērces, sanāca ļoooti garšīgi! Bazilika vietā es pieliku 2 ēdamkarotes pesto, bet neiesaku likt vairāk par 1 čilli, arī ar to pietika, lai kārtīgam latvietim būu par asu!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni