Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Tiramisu ar rīgas melno balzāmu

2010. gada 3. marts
Foto: Receptes.lv
Klasiskais itāļu tiramisu ar latviešu piesitienu.
Pagatavošana
30 min
1. Lielā bļodā ar mikseri sajauc 3 olu dzeltenumus, 1 tējkaroti espresso kafijas, cukuru un konjaku.
2. Pievieno Mascarpone sieru un kuļ, līdz masa ir vienmērīga (3 - 5 min).
3. Citā bļodā sakuļ 3 olu baltumus ar šķipsniņu cukura. Sakultos olu baltumus viegli iecilā Mascarpone siera maisījumā.
4. Atlikušo kafiju un melno balzāmu ielej lēzenā šķīvī vai formā ar plakanu dibenu.
5. Cepumus no vienas puses iemērc balzāma un kafijas maisījumā, tad kārto stikla trauka apakšā (var kārtot atsevišķos stikla trauciņos).
6. Virsū liek 1/3 Mascarpone siera maisījuma. Pēc tam atkal liek cepumus un siera maisījumu kārtās.
7. Virsējā kārtā ir Mascarpone siera maisījums, kuram pa virsu ar nelielu sietiņu uzkaisa kakao.
8. Tur ledusskapī vismaz 2 stundas pirms pasniegšanas.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu