Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepta vesela vista cepeškrāsnī

2010. gada 2. marts
Foto: Gincc
Paldies, Ritvaram par iesūtīto foto (konkursa ietvaros)!
Pagatavošana
90 min
1. Veselu vistu pārgriež pār krūtīm līdz kakla daļai, apgriež otrādi un ar spēku izklāj lai ir plakana.
2. Abas puses ierīvē ar sāli, maltiem pipariem (cik gramus nezinu, beru uz izjūtām) un sasmalcinātiem ķiplokiem.
3. Saloka atpakaļ kā veselu un atstāj uz pāris stundām iemarinēties.
4. Ietaukotā cepamā veidnē ieliek vistu. Uzkarsētā cepeškrāsnī uz 200 grādiem cep apmēram 1 stundu 15 min. Kad sāk jau čurkstēt ielej cepešpannā 1 - 1.5 glāzes verdoša ūdens. Var ik pa brīdim ar to ūdeni un buljonu kas izdalās cepot aplaistīt vistu. Cep ar apakšējo degli, bet ja grib ādiņu brūnāku, minūtes 15 pirms gatavs, var papildus pieslēgt vēl augšu, un gatavs.
5. Kā piedevas, tajā pašā pannā kur vista, cept kartupeļus, sagrieztus ar visu mizu daiviņās, pirms cepšanas samaisītus ar garšvielām un eļļu.
6. Labu apetīti!
Uz augšu