Cepta vesela vista cepeškrāsnī

4 1
Paldies, Ritvaram par iesūtīto foto (konkursa ietvaros)!

Sastāvdaļas

  • Vesela vista
  • 1 - 2 daiviņas ķiploka
  • Rupjā sāls
  • Malti melnie pipari
  • Kartupeļi
  • Garšvielas pēc izvēles
  • Eļļa

Pagatavošana

90 min.
  1. Veselu vistu pārgriež pār krūtīm līdz kakla daļai, apgriež otrādi un ar spēku izklāj lai ir plakana.
  2. Abas puses ierīvē ar sāli, maltiem pipariem (cik gramus nezinu, beru uz izjūtām) un sasmalcinātiem ķiplokiem.
  3. Saloka atpakaļ kā veselu un atstāj uz pāris stundām iemarinēties.
  4. Ietaukotā cepamā veidnē ieliek vistu. Uzkarsētā cepeškrāsnī uz 200 grādiem cep apmēram 1 stundu 15 min. Kad sāk jau čurkstēt ielej cepešpannā 1 - 1.5 glāzes verdoša ūdens. Var ik pa brīdim ar to ūdeni un buljonu kas izdalās cepot aplaistīt vistu. Cep ar apakšējo degli, bet ja grib ādiņu brūnāku, minūtes 15 pirms gatavs, var papildus pieslēgt vēl augšu, un gatavs.
  5. Kā piedevas, tajā pašā pannā kur vista, cept kartupeļus, sagrieztus ar visu mizu daiviņās, pirms cepšanas samaisītus ar garšvielām un eļļu.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Uldis 2016. gada 14. augusts 17:19
vienkarshi bet efektiivi,ko vairaak vajag izsalkusham kjermenim. :))

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni