Sākums > Receptes > Zupas

Sātīgā zirņu biezeņzupa ar kūpinātu gaļu un sieru

2010. gada 2. marts
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
70 min
1. Zirņus 20 minūtes mērcē karstā ūdenī, periodiski ūdeni nomainot.
2. Pa to laiku ūdenī liek vārīties ribiņas.
3. Kad laiks pagājis, liek ribiņām klāt zirņus, pievieno lauru lapu, un piparu graudiņus.
4. Kamēr zirņi ar ribiņām vārās, nomizo kartupeļus un burkānus, sagriež gabaliņos.
5. Kad gaļa no ribiņām sāk nākt nost, ņem āra no zupas. Ja zirnīši kļuvuši jau mīkstāki, pievieno burkānu un kartupeļus.
6. Visu turpina vārīt, līdz zirņi pajukuši, kartupeļi arī un burkāns mīksts. Gaļu sagriež gabaliņos un met atpakaļ zupā.
7. Beigās iemaisa sieru, uzkarsē un ņem nost no uguns. Zupa gatava.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu