Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Iebiezinātā piena un marcipāna sirds

2010. gada 1. marts
Foto: Linards Āboltiņš
Pagatavošana
90 min
1. Cepumiņus sadrupina sīkos gabaliņos, nedaudz piepalīdzot ar stampu (nevis slampu), bet nevaiga baigi sīkos. Iemaisa rozīnes un/vai riekstus (ko katrs izvēlējis) iebiezinātajā pienā.
2. Tad iebiezināto pienu sajauc ar cepumiņiem (nekautrējies to darīt ar rokām, sagatavojies būs ķēpīgi) un veido sirsniņas formu. Ieliek uz pusstundu ledusskapī.
3. Samīca marcipāna masu (ņem uz aci cik tev tā kūka liela) ar dažām pilītēm krāsvielas (atkarībā cik iftīgu toni gribās (no rozā līdz ķiršsarkanam)).
4. Iekrāsoto marcipānu izveltnē un liek pāri kūkai pielīdzinot maliņas ( lai smuki izskatās)
5. Un tālāk grūtākaism- Marcipāna rozītes. No atlikušā marcipāna pickiņām izveltnē mazus ovālus aplīšus (uzmanies, ka nepielīp pie rullējamā).
6. Un tad ar rociņām loka rozes formiņu (te vajadzēs pacietību un nelielu treniņu) Un tā loka, kamēr pietiek.
7. Tad kārto uz mūsu kūkas, viegli iespiežot pašā kūkā iekšā. Ieliek ledusskapī uz nakti! Wollā kūka gatava.

Lai labi garšo!
Uz augšu