Ķirbja kūka ar lazdu riekstiem

3 1
Kolekcijas: Veģetārās
Kūka nav salda. Ķirbju garša nav izteikta, var mēģināt iemānīt arī tiem, kam ir nepatika pret ķirbjiem. Es drošības labad pildījumam pievienoju kartupeļu miltus, jo tas sanāk diezgan šķidrs. Sākotnēji bāli dzeltenais pildījums, cepoties iegūst izteikti ķirbisku krāsu.

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 100 g miltu
  • 100 g maltu lazdu riekstu
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 40 g cukura (2 ēd.k. ar kaudzi)
  • 80 g sviesta
  • 1 ola
  • Pildījumam:
  • 500 g ķirbja mīkstuma
  • 200 g kondensēta piena
  • 1 paciņa vaniļas pudiņa
  • 1 citrona rīvēta miziņa
  • 1/2 citrona sulas
  • 2 olas
  • 1 ēd. k. kartupeļu miltu
  • 1 tējk. vaniļas cukura

Pagatavošana

70 min.
  1. Gatavo ķirbi. Ķirbi sagriež kubiņos, liek katlā, pievieno 6 ēd. k. ūdens, uzliek vāku un sautē 15 minūtes. Atdzesē.
  2. Gatavo mīklu. Sajauc miltus, maltos riekstus, sāli un cukuru. Pievieno sviestu un vienu olu, sajauc mīklu. Pusstundu atdzesē ledusskapī.
  3. Cep kūkas pamatni. Cepamajā formā ieklāj mīklu, veidojot arī maliņas. Sadursta ar dakšiņu un liek cepeškrāsnī uz 12-15 minūtēm 200 grādos.
  4. Gatavo pildījumu. Sautēto ķirbi sablenderē. Pakāpeniski piemaisa kondensēto pienu, vaniļas pudiņa pulveri, citrona miziņu un sulu, 2 olas, vaniļas cukuru un kartupeļu miltus.
  5. Cep kūku. Pusgatavajā pamatā ielej pildījumu. Turpina cept 45-50 minūtes 175 grādos.

    Lai labi garšo!
    Cep kūku.  Pusgatavajā pamatā ielej pildījumu. Turpina cept...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Santa 2014. gada 27. oktobris 11:54
Pamēģināju šo recepti tikai dēļ labajiem komentāriem, ka kūka garšīga. Piedodiet, bet es tad būšu pirmā, kas tomēr teiks pilnīgi pretēji - nav garšīga un ķirbi ļoti labi jūt, jābūt dumjam, lai nesaprastu, ka kūkai ir ķirbis pildījumā :( Apēst, apēdām, bet otrreiz netaisītu un nevienam arī nerekomendētu. Nē, ķirbis tomēr nav mans.
Rudolfs 2013. gada 23. marts 18:13
Ļoti garšīga kūka! Taisu jau kādu 5 reizi, bet vienalga nevaru iegaumēt recepti. ;]
Agnese 2012. gada 12. oktobris 23:41
Es taisīju ar valriekstiem- labi iet kopā ar ķirbi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize