Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ķirbja kūka ar lazdu riekstiem

2010. gada 1. marts
Foto: Ulrika
Kūka nav salda. Ķirbju garša nav izteikta, var mēģināt iemānīt arī tiem, kam ir nepatika pret ķirbjiem. Es drošības labad pildījumam pievienoju kartupeļu miltus, jo tas sanāk diezgan šķidrs. Sākotnēji bāli dzeltenais pildījums, cepoties iegūst izteikti ķirbisku krāsu.
Pagatavošana
70 min
1. Gatavo ķirbi. Ķirbi sagriež kubiņos, liek katlā, pievieno 6 ēd. k. ūdens, uzliek vāku un sautē 15 minūtes. Atdzesē.
2. Gatavo mīklu. Sajauc miltus, maltos riekstus, sāli un cukuru. Pievieno sviestu un vienu olu, sajauc mīklu. Pusstundu atdzesē ledusskapī.
3. Cep kūkas pamatni. Cepamajā formā ieklāj mīklu, veidojot arī maliņas. Sadursta ar dakšiņu un liek cepeškrāsnī uz 12-15 minūtēm 200 grādos.
4. Gatavo pildījumu. Sautēto ķirbi sablenderē. Pakāpeniski piemaisa kondensēto pienu, vaniļas pudiņa pulveri, citrona miziņu un sulu, 2 olas, vaniļas cukuru un kartupeļu miltus.
5. Cep kūku. Pusgatavajā pamatā ielej pildījumu. Turpina cept 45-50 minūtes 175 grādos.

Lai labi garšo!
Foto: Ulrika
Uz augšu