Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lieliskās ribiņas marinādē

2010. gada 1. marts
Foto: jurka
Pagatavošana
90 min
1. Sagatavo sastāvdaļas.
Foto: jurka
2. Sākumā vajag ribas iemarinēt un tas darāms gana vienkārši, griežam gabalos tā, lai nav pārlieku lieli, es griezu pa divām ribām vienā gabaliņā. Sagrieztos gabalus ierīvējam ar rupjo sāli un pipariem, kārtojam traukā un aplaistam ar citronu sulu, es uz kilogramu ribiņu izmantoju apmēram pusotru nelielu citronu. gaļu pacilājam, lai sula tiek klāt no visām pusēm gaļai un metam ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
Foto: jurka
3. Pēc noteiktā laika ņemam ribas ārā un metam uz sakarsētas pannas, uz lielas uguns vajag viņas apcept līdz patīkamam brūnējumam.
Foto: jurka
4. Kamēr apcepam ribas, tikām vajag uzlikt vārīties ūdeni un ar to apliet ribas pannā, kad tās apcepušās, ribas vajadzētu apliet apmēram līdz pusei.
5. Klāt pievienojam burkānu, pusīti sīpola, pāris lauru lapas un vēl kādu piparu, ja tīk ass ēdiens.
Foto: jurka
6. Tālāk nogriežam mazu uguntiņu, vāku virsū un lai šmorējas palēnām savā nodabā. Manā gadījumā viņas tur gatavojās apmēram stundu un divdesmit minūtes, gatavas ir tad, kad jau gaļa paliek mīksta un ir viegli dabūnama nost no kauliņa.
Klāt kartupeļu biezenis ar gaileņu mērci un vēderprieki var sākties :)

Labu apetīti!
Uz augšu