Ziemas zemeņu kūka

5 1

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 1 glāze/s zemeņu ievārījuma
  • 1/2 glāze/s skābā krējuma
  • 2 olas
  • 2 tējk. sodas
  • 2 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s cukura
  • 20 g vanilīncukura
  • Pildījumam:
  • 100 g biezpiena
  • 100 g skābā krējuma
  • 1 glāze/s cukura
  • 20 g vanilīncukura
  • 1 glāze/s saldas zemeņu sulas
  • 1 glāze/s saldētu zemeņu
  • 40 g želatīna
  • Dekorējumam:
  • 1 ēd. k. zemesriekstu sviesta
  • 2 ēd. k. šokolādes krema (bundžiņās nopērkams)
  • 50 g sviesta
  • 1 ēd. k. konjaka
  • 1 glāze/s grauzdētu, sadrupinātu cepumu

Pagatavošana

180 min.
  1. Biskvīts: ievārījumu samaisa ar sodu un cukuru, pievieno olas, krējumu un miltus, visu kārtīgi samaisa. Cep 2 daļās ietaukotā veidnē 220 grādos 25 minūtes.
  2. Biezpiena pildījums: biezpienam pievieno krējumu, cukuru un vanilīncukuru. Visu kārtīgi samaisa un pievieno 20 g uzbriedināta, uzkarsēta želatīna.
  3. Zemeņu želeja: zemeņu sulai pievieno 20 g uzbriedinātu, uzkarsētu želatīnu un kārtīgi samaisa.
  4. Kūkas formā ievieto vienu biskvīta daļu, pārlej ar biezpiena masu, virsū liek otru biskvīta daļu un uz tās izkārto šķēlītēs sagrieztas saldētas zemenes, kurām lēni pārlej zemeņu želeju.
  5. Veidni ievieto ledusskapī uz 2 h.
  6. Pēc kūkas izņemšanas no veidnes tās malas smērē ar šokolādes kremu (zemesriekstu sviestu, šokolādes kremu, pakusušu sviestu un konjaku kārtīgi sakuļ), ko garnē ar drupinātiem cepumiem.

    Lai labi garšo!
    Pēc kūkas izņemšanas no veidnes tās malas smērē ar šokolādes...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

solvita 2011. gada 12. oktobris 18:19
Es pieliku zelatínu gan,bet varbút tad vajag mazliet pagaidít lai sák recét?Jo tá augsa ir tik míksta,ka pat bútu gréks neiesúkties tai sulai...
Cūkkope Mērija 2011. gada 7. jūnijs 00:03
Solvita, varbūt tev želeja bija pārāk silta vai pārāk lielā zemeņu sulas daudzumā to želantīnu ieliki.
Laima Ruka 2010. gada 12. septembris 23:56
Loti laba un garsiga torte.Paldies.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize