Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Apgreidotā franču gaļa

2010. gada 15. februāris
Foto: Dambja 4
Pagatavošana
60 min
1. Uzlejam uz cepešpannas nedaudz eļās un nedaudz ūdens [un pāris malkus alus savās lielajās rīklēs]. Uz tās [nobimbājušies kā mazi, puņķaini bērneļi] kārtojam tiko sagrieztās sīpolu ripiņas-cieši vienu pie otras, lai būtu noklāts maksimāli daudz virsmas. Kad tas ir izdarīts, tad kārtojam tiem virsū izklapēt karbonādi, kam virsū uzkaisam garšvielas [maltus melnos un sarkanos piparus, kariju un visādu himeļi-sumeļi:D]...saliekam arī vietām sīkos gabaliņos sagrieztu ķiploku [sākumā brēcu uz Jāņa, lai neber tik daudz, bet tomēr iet baigi labi klāt, jo tāpat tur ir pietiekami vis kā samočīts]...tad ar karoti no tomātu mērcers burkas [lietojam tikai Spilvu] pļekšķinam virsū kečupu...daudzums pēc izvēles...kad kečups ir sapļekšķināts, tad nākamo kārtu pārklājam ar tomātu ripiņām...nākamais etaps ir šampinjoni, kas sagriezti kādās 4 daļās [tik pa priekšu izņeniet no burkacefāla] un tos vienmērīgi izbārsta pa virsu tomātiem...tad ķeramies pie majonēzes, ko bagātīgi pārlejam visam pāri, lai tā nosegtu, bet ne padarītu neredzamu visu to foršo:) Kad tas ir izdarīts, tad atliek tikai visu pārklāt ar sarīvētu sieru un: TADĀĀĀĀĀMMM - liekam iekšā jau uzsildītā cepeškrāsnī [grādus nezinu, bet gjau uz kādiem 250:D]...cepeškrāsnī cep minūtes 40, līdz siers ir seksīgi apbrūnējis...pasniedz ar vārītiem kartupeļiem [par salātiem domājat paši - profilā ir minēts, ka par drāzeņiem neinteresējamies, ja vien tur nav gaļa, citādi atstājam kazām:D]...katrā ziņā, garšo vienkārši debešķīgi un šķiet, ka īsti sačakarēt ar kādu lieku piedevu ar nevar [citējot Jāni: Ja nu vienīgi iemīžot tajā visā:D].
2. Katrā ziņā - es šobrīd knapi varu pakustēties, bet mums vēl ir puscepešpanna...HA!!!!!
3. P.S. Protams, nedrīkst aizmirst, ka gatavošanas procesā ir jādzer alus, ja tas netiek darīts, tad nekādu atbildību mēs neuzņemamies!
Uz augšu