Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Heks burkānu mērcē

2010. gada 13. februāris
Foto: Karīna Burija
Pagatavošana
60 min
1. Uz pannas apcep, uz rupjās rīves, sarīvētus burkānus ar strēmelītēs sagrieztu sīpolu.
2. Kad burkāni un sīplols mīksti pielej ūdeni, pievieno lauru lapu, piparus, sāli un nedaudz pasautē. Pievieno tomātu mērci un atkal sautē līdz mērce sāk mest kārtīgus burbulīšus.
3. Paralēli, kamēr top burkānu mērce, sagriež Heka fileju, ja tā ir bijusi sasaldēta, atlaidina to, nelielos gabaliņos.
4. Miltus sajauc ar zivs garšvielām vai sāli, apviļā tajā zivs gabaliņus un apcep uz pannas.
5. Izceptos zivs gabaliņus liek burkānu mērcē un uzmanīgi samaisa.
6. Garšīgi gan silti, gan atdzisuši.
7. Labu apetīti!
Uz augšu