Kakao gardums

4 1

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • Trauslo cepumu (piemēram, Selga Klasika), sasmalcināti mazos gabaliņos
  • 100 g sviesta, izkausēts
  • 4 ēdamkarotes ūdens
  • 5 ēdamkarotes (ar kaudzi) kakao
  • 200 g cukurs
  • 400 g marmelādes konfekšu, sagrieztas mazos gabaliņos
  • Rieksti (jebkādi, kuri labāk garšo)
  • 2 olas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagriez marmelādi lielos vai mazos gabaliņos (brīva zivēle)
     Sagriez marmelādi lielos vai mazos gabaliņos (brīva zivēle)
  2. Sakapā riekstus vai kā manā gadījumā, ja izmanto zemesriekstus - sadali tos divās daļās.
  3. Sasmalcini cepumus
     Sasmalcini cepumus
  4. Gatavo marmelādi, cepumus un riekstus saliec vienā katliņā un rūpīgi samaisi.
  5. Katliņā izkausē sviestu, pielej ūdeni (4 ēdamkarotes), noņem no uguns un noliec malā.
  6. 6 Sajauc 200 g cukuru (var bērt mazāk/vairāk) ar kakao, pieber pie sviesta un kārtīgi izmaisi.
  7. Pievieno sakultas olas un liec uz pāris minūtēm uz uguns, intensīvi maisi, kamēr masa sabiezē. Olas vari arī nelikt klāt (brīva izvēle)
  8. Pievieno cepumus, riekstus un marmelādi, kārtīgi samaisi.
     Pievieno cepumus, riekstus un marmelādi, kārtīgi samaisi.
  9. Iegūto masu manā gadījumā ieliec maizes plēvē. Lai izveidotos forma līdzīga kā kūkai.
     Iegūto masu manā gadījumā ieliec maizes plēvē. Lai izveidot...
  10. Liekam ledusskapī uz kādām 2 - 4 h. Atkarīgs no tā cik masa ir stingra. Manā gadījumā es masu atstāju uz 4 h.
  11. Kad kūka ir sacietējusi, uz kūkas virspuses var ubērt sakapātus riekstus, marmelādi, rozīnes utml.
     Kad kūka ir sacietējusi, uz kūkas virspuses var ubērt sakap...
  12. Labu apetīti!

Komentāri

scudrinja 2010. gada 5. augusts 14:34
tas pats, kas sokolades desa.. neka jauna
Anna Nikuļina 2010. gada 23. februāris 01:42
Šis ir ļoti gards gardums!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize