Kakao gardums

2010. gada 13. februāris
Foto: Madara Moroza
Pagatavošana
60 min
1. Sagriez marmelādi lielos vai mazos gabaliņos (brīva zivēle)
Foto: Madara Moroza
2. Sakapā riekstus vai kā manā gadījumā, ja izmanto zemesriekstus - sadali tos divās daļās.
3. Sasmalcini cepumus
Foto: Madara Moroza
4. Gatavo marmelādi, cepumus un riekstus saliec vienā katliņā un rūpīgi samaisi.
5. Katliņā izkausē sviestu, pielej ūdeni (4 ēdamkarotes), noņem no uguns un noliec malā.
6. 6 Sajauc 200 g cukuru (var bērt mazāk/vairāk) ar kakao, pieber pie sviesta un kārtīgi izmaisi.
7. Pievieno sakultas olas un liec uz pāris minūtēm uz uguns, intensīvi maisi, kamēr masa sabiezē. Olas vari arī nelikt klāt (brīva izvēle)
8. Pievieno cepumus, riekstus un marmelādi, kārtīgi samaisi.
Foto: Madara Moroza
9. Iegūto masu manā gadījumā ieliec maizes plēvē. Lai izveidotos forma līdzīga kā kūkai.
Foto: Madara Moroza
10. Liekam ledusskapī uz kādām 2 - 4 h. Atkarīgs no tā cik masa ir stingra. Manā gadījumā es masu atstāju uz 4 h.
11. Kad kūka ir sacietējusi, uz kūkas virspuses var ubērt sakapātus riekstus, marmelādi, rozīnes utml.
Foto: Madara Moroza
12. Labu apetīti!
Uz augšu