Mājas pelmeņi ar gaļu

5 1
Mājas pelmeņi ar gaļu
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Pildījumam:
  • 200 g maltas cūkgaļas
  • 200 g maltas liellopa gaļas
  • 2 šķēle/s baltmaizes
  • 1 sīpols
  • 3 ēd. k. piena
  • Sāls
  • Pipari
  • Mīklai:
  • 500 g miltu
  • 200 ml ļoti auksta ūdens
  • 1 ola
  • Sāls

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagatavo mīklu: miltus, olu un (pēc iespējas auktāku) ūdeni sajauc kopā, pievieno šķipsniņu sāls.
  2. Mīca, līdz izveidojas viendabīga masa, stingra un elastīga. Mīklu pārklāj ar plēvi un atstāj pastāvēt.
  3. Pildījumam: Sajauc abas maltās gaļas, maizi, sīki sasmalcinātu sīpolu, sāli un piparus pēc garšas, lai iegūtu viendabīgāku masu - gaļu samaļ vēlreiz. Sulīgumam piemaisa pienu.
  4. Pelmeņu tapšana: Daļu mīklas izrullē pēc iespējas plānāku, tad ar glāzes palīdzību izveido aplīšus, tajā liek apmēram tējkakroti pildījuma, aplīti pārloka uz pusēm un saspiežam maliņas kopā (sanāk maziņš pīrādziņš), ''pīrādzīņa'' abus galus arī saspiež kopā, ja liekas ka nelīp kopā mīklu nedzudz samitrina. Tā gatavos pelmeņus vāra, vai sasaldē.
    Pelmeņu tapšana: Daļu mīklas izrullē pēc iespējas plānāku, t...
    Foto: Depositphotos.com
  5. Iesaku pildījumam pievienot, piemēram, sieru vai žāvētu gaļu, katram pēc savas gaumes.

    Labu apetīti!
    Iesaku pildījumam pievienot, piemēram, sieru vai žāvētu gaļu...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Iveta 2016. gada 30. aprīlis 18:02
Super garsigi. Man sanaca 60gb pelmenisi.
Sindija 2014. gada 5. janvāris 22:56
laika ziņā - daudz ilgāk kā norādītās 60 min. un tā arī nesapratu kā lai atrisina mīklas problēmu - tā sanāk par daudz.pelmeņi beigās ir kā vareņiki pēc izmēra :D bet gardi un izklaidējoši svētdienas dienai.
katrīna 2013. gada 23. jūlijs 10:34
es mēģināšu taisīt jau ar gatavām frikadelēm
es ceru ka man sanāks

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni