Sākums > Receptes > Zupas

Kubaņas borščs

2010. gada 10. februāris
Foto: jurka
Pagatavošana
120 min
1. Sākumā derētu visu sagriezt, ja laiks un pacietība atļauj, tad rīvi labāk neizmanto, bet griež ar nazi, jo tas beigās atspēlējas uz galaprodoktu garšu tomēr.
Foto: jurka
2. Tālāk lej drusku eļļu katlā un liek to karsēties uz lielas uguns, kad eļļa ir sakarsusi liek gaļu, lai kārtīgi aprauj, nebēdā, ja pierauj pie katla apakšas, tas nekas. Un tā apdedzināt no abām pusēm. Izmanto kaulu piededzināšanas metodi.
3. Pievieno sakapātos sīpolus un visu cep apmaisot minūtes piecas, pieliek pie viena arī piparus visus un lauru lapas.
4. Sīpols noteikti ir jau palicis zeltains un tad met klāt svaigo kāpostu un lai arī tas apcepās ar visu kopa, maisa un tas viss notiek uz lielas liesmas. Ar jācepina minūtes piecas vai pat vairāk, ir svarīgi, lai kāposts cepot sakrītas, kad tas notiek, tad arī būs gana.
5. Tālāk liek klāt skābēto kāpostu un atkal apcep maisot visu minūtes 5. Kad kāposti uzlikti, tad liekam vārīties ūdeni kādu litru. Kad laiks pagājis un ūdens uzvārījies tad lejam katlā tā, lai apsedz visu.
Foto: jurka
6. Tālāk uz sakarsētas pannas liek apcepties burkānus un bietes. Tagad jāpievieno tējkarotes divas etiķa, tas vajadzīgs krāsas saglabāšanai. Kad jau drusku apcepušies ir, tad liek klāt tomātu pastu pāris karotes, vai kā manā gadījumā sulu no tomātu konserviem, ja iekrīt kāds tomāts, ar nav slikti :) un vēl drusku jāpacep viss.
Foto: jurka
7. Kad apcepies, tad ar veiklu izklupienu liek sacepto substanci katlā un lej izmantotajā panā ūdeni, lai novārās un atdod garšu ūdenim, ūdeni pēc uzvārīšanās gāž klāt katlā. Tagad jāskatās cik gribat daudz to zupu un cik biezu.
8. Nu un tagad vieglākais, viss savā nodabā uz nelielas uguntiņas lai vārās. Jāvāra vismaz stunda pusotra, gatavs nāk tad, kad dārzeņi mīksti un gaļa no kaula nāk viegli nost.
9. Tālāk, kad zupa nāk uz gatavo pusi, tad vajag izvilkt gaļu ārā un atdalīt no kaula un sīki sakapāt un likt atpakaļ zupā.
10. Labu apetīti!
Uz augšu