Kubaņas borščs

5 1

Sastāvdaļas

  • Liellops ar kaulu, paķēru šoreiz lāpstiņu, bet der arī ribas vai kas tāds
  • Bietes
  • Sīpols
  • Burkāns
  • Svaigs un skābēts kāposts
  • Tomātu pasta (man nebija pa rokai, tāpēc paķēru tomātus savā sulā no ledus kastes)
  • Sāls
  • Pipars
  • Smaržīgais pipars
  • Ungāru pipars
  • Etiķis
  • Eļļa
  • Lauru lapas
  • Par proporcijām ir tā - uz kārtīgu grāpi gaļu vajag 800gr-1kg,sīpols un burkāns viens, bet liels. Bietes divas palielas, svaigu kāpostu uz gramiem 250 un skābēto tikpat

Pagatavošana

120 min.
  1. Sākumā derētu visu sagriezt, ja laiks un pacietība atļauj, tad rīvi labāk neizmanto, bet griež ar nazi, jo tas beigās atspēlējas uz galaprodoktu garšu tomēr.
    Sākumā derētu visu sagriezt, ja laiks un pacietība atļauj, t...
  2. Tālāk lej drusku eļļu katlā un liek to karsēties uz lielas uguns, kad eļļa ir sakarsusi liek gaļu, lai kārtīgi aprauj, nebēdā, ja pierauj pie katla apakšas, tas nekas. Un tā apdedzināt no abām pusēm. Izmanto kaulu piededzināšanas metodi.
  3. Pievieno sakapātos sīpolus un visu cep apmaisot minūtes piecas, pieliek pie viena arī piparus visus un lauru lapas.
  4. Sīpols noteikti ir jau palicis zeltains un tad met klāt svaigo kāpostu un lai arī tas apcepās ar visu kopa, maisa un tas viss notiek uz lielas liesmas. Ar jācepina minūtes piecas vai pat vairāk, ir svarīgi, lai kāposts cepot sakrītas, kad tas notiek, tad arī būs gana.
  5. Tālāk liek klāt skābēto kāpostu un atkal apcep maisot visu minūtes 5. Kad kāposti uzlikti, tad liekam vārīties ūdeni kādu litru. Kad laiks pagājis un ūdens uzvārījies tad lejam katlā tā, lai apsedz visu.
    Tālāk liek klāt skābēto kāpostu un atkal apcep maisot visu m...
  6. Tālāk uz sakarsētas pannas liek apcepties burkānus un bietes. Tagad jāpievieno tējkarotes divas etiķa, tas vajadzīgs krāsas saglabāšanai. Kad jau drusku apcepušies ir, tad liek klāt tomātu pastu pāris karotes, vai kā manā gadījumā sulu no tomātu konserviem, ja iekrīt kāds tomāts, ar nav slikti :) un vēl drusku jāpacep viss.
    Tālāk uz sakarsētas pannas liek apcepties burkānus un bietes...
  7. Kad apcepies, tad ar veiklu izklupienu liek sacepto substanci katlā un lej izmantotajā panā ūdeni, lai novārās un atdod garšu ūdenim, ūdeni pēc uzvārīšanās gāž klāt katlā. Tagad jāskatās cik gribat daudz to zupu un cik biezu.
  8. Nu un tagad vieglākais, viss savā nodabā uz nelielas uguntiņas lai vārās. Jāvāra vismaz stunda pusotra, gatavs nāk tad, kad dārzeņi mīksti un gaļa no kaula nāk viegli nost.
  9. Tālāk, kad zupa nāk uz gatavo pusi, tad vajag izvilkt gaļu ārā un atdalīt no kaula un sīki sakapāt un likt atpakaļ zupā.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Vilnis 2016. gada 12. oktobris 10:20
Sveiciens visiem Latvijas kulinārijas nejēgām.
Ir skaidri redzams ka šis virtuves varonis varētu teikt pirmo reizi pie grāpja nostājies par to liecina virkne galveno pamat noteikumu neievērošana un haotiskā gatavošanas maniere.
Pirmais un galvenais, jeb kura gaļas zupa sākas ar gaļas buljona novārīšanu ar visu putu noņemšanu un gaļas atkaulošanu,sagriešanu un pievienošanu atpakaļ buljonam .
Otrais redzams autoram nav jēgas par dažādu dārzeņu gatavošanās ilgumu kas gatavojot boršču pēc pareizas receptes ir jāievēro apcepot uz pannas biete,burkānus,tomātus,papriku, kāpostus. Trešais, ja vien kādu zupu vai mērci negatavojat tūlītējai apēšanai nekapājiet tur iekšā sīpolus. Tas var būt par iemeslu produkta ātrai sabojāšanai. Jau vārot buljonu ielieciet veselu sīpolu un kad tas kļuvis mīksts zvejo ārā un izmet. Un galvenais, virtuvē uzvedieties mierīgi un pārdomāti. Nelēkājiet un netaisiet izklupienus. Būs kauli veseli un mazāks bardaks virtuvē.
Aija 2015. gada 13. decembris 11:48
izskatās, ka šodien garšīgas pusdienas sanāks! :)
Mari 2013. gada 15. janvāris 17:27
ja negribi oraņžu krāsu- pievieno bietes īsi pirms beigām

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas