Šokolādes - citronu kēkss

5 1
Ēd uzdzerot pienu, sarunājoties ar jaukajiem visapkārt un priecājoties par smaidiem visapkārt!

Sastāvdaļas

  • 175 g sviesta
  • 175 g cukura
  • 175 g g miltu
  • 3 olas
  • 2 ēd. k. kakao pulvera
  • 1/2 krūzīte remdena piena
  • 1 šķipsna/s sodas
  • 1 citrons
  • 3 ēd. k. pūdercukura
  • 1 ēd. k. kartupeļu cietes
  • 1 sauja brūkleņu

Pagatavošana

60 min.
  1. Ar mikseri sakuļ olas.
  2. Atsevišķā traukā saberž sviestu ar cukuru. Šai masai pievieno sakultās olas, samaisa. Pievieno un uzmanīgi iemaisa miltus pie kuriem piejaukta soda. Sadala mīklu divās nevienādās daļās - 1/3 un 2/3.
  3. Lielākajai mīklas daļai pievieno pienu un kakao pulveri, samaisa vienmērīgā masā. Otrai mīklas daļai pievieno citrona sulu un smalki sarīvētu citrona miziņu, samaisa vienmērīgā masā.
  4. Kakao mīklu pilda kēksa formā, pa virsu izliek nedaudz ar cukuru saspiestas brūklenes. Jāraugās, lai nebūtu daudz šķidruma. Pa virsu pilda otru mīklas daļu. Ar koka nazīti uzmanīgi iejauc vienu mīklu otrā.
  5. Cep cepeškrāsnī 175 grādu temperatūrā ~ 40 - 45 min.
  6. Gatavo kēksu atdzesē un izņem no formas. Pārklāj ar glazūru - pūdercukurs, kartupeļu ciete un brūkleņu sula, kas palika no samīcītajām brūklenēm.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Slovega 2014. gada 8. jūnijs 11:53
Es tai dalai,kurai pievienoja pienu, piuevienoju vel klat miltus, savadak bija pa skidru. Un cukuru pievienoju vairak, savadak nebija salds.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize